Povratak
Pleternica domaćin učenika iz 5 zemalja: “Erasmus je prilika za stvaranje novih prijateljstava i zajedničkih projekata”

Pleternica domaćin učenika iz 5 zemalja: “Erasmus je prilika za stvaranje novih prijateljstava i zajedničkih projekata”

Uz program domaćina i gosti su imali priliku predstaviti svoje zavičaje i prezentirati rad u svojim zajednicama. Nakon svečanog dočeka i ručka gosti su uz stručno vodstvo prošetali poučnom stazom do brda Starac, posjetili stalni i virtualni postav IC Terra Panonica te se provezli turističkim vlakićem.

Pleternica je ovih dana imala čast ugostiti 38 gostiju iz 5 zemalja koji su u sklopu Erasmus projekta “Think twice when you type” posjetili domaćina OŠ fra Kaje Adžića. Jedna od brojnih aktivnosti je i posjet Terra Panonici gdje je održana svečana pripredba povodom dolaska učenika. Uz ravnatelja škole Hrvoja Galića, Brankicu Bošnjak koja je koordinatorica navedenog projekta u pleterničkoj školi i Gertrudu Kalmarovu, koordinatoricu projekta za sve sudionike prisutne je pozdravila i pleternička gradonačelnica Marija Šarić.

– Prekrasno je biti dio Erasmus projekta financiranog sredstvima Europske unije u kojemu su naši učenici i učitelji dobili priliku ugostiti prijatelje iz drugih zemalja i predstaviti im naš grad. Svaka prilika za umrežavanje koju donose EU projekti prilika je za učenje, rast, stvaranje novih prijateljstava i bezbroj novih mogućnosti za nove zajedničke projekte. Ovo je još jedan dokaz kako se koristeći EU fondove mogu mijenjati i dodatno razviti male ruralne sredine – istaknula je Šarić nakon uvodnog predstavljanja Pleternice.

Bogato predstavljanje naše kulture i rada s djecom imali su priliku učiniti članovi zbora OŠ Fra Kaje Adžića, Dora Brkić, dječja sekcija KUD-a Orljava, plesna sekcija Cvjetići glazbe, 2.a razred OŠ kao i zbor Glazbene škole Požega – područno odjeljenje Pleternica. Uz program domaćina i gosti su imali priliku predstaviti svoje zavičaje i prezentirati rad u svojim zajednicama. Nakon svečanog dočeka i ručka gosti su uz stručno vodstvo prošetali poučnom stazom do brda Starac, posjetili stalni i virtualni postav IC Terra Panonica te se provezli turističkim vlakićem.

Vezane vijesti

Pleterničani i gosti ispunili šor: “Hvala vam što ste svojim dolaskom iskazali ljubav prema tradiciji”

Pročitaj više

Velikih 15 godina manifestacije “Običaji starog zavičaja”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content