Povratak
Pleternica domaćin učenika iz 5 zemalja: “Erasmus je prilika za stvaranje novih prijateljstava i zajedničkih projekata”

Pleternica domaćin učenika iz 5 zemalja: “Erasmus je prilika za stvaranje novih prijateljstava i zajedničkih projekata”

Uz program domaćina i gosti su imali priliku predstaviti svoje zavičaje i prezentirati rad u svojim zajednicama. Nakon svečanog dočeka i ručka gosti su uz stručno vodstvo prošetali poučnom stazom do brda Starac, posjetili stalni i virtualni postav IC Terra Panonica te se provezli turističkim vlakićem.

Pleternica je ovih dana imala čast ugostiti 38 gostiju iz 5 zemalja koji su u sklopu Erasmus projekta “Think twice when you type” posjetili domaćina OŠ fra Kaje Adžića. Jedna od brojnih aktivnosti je i posjet Terra Panonici gdje je održana svečana pripredba povodom dolaska učenika. Uz ravnatelja škole Hrvoja Galića, Brankicu Bošnjak koja je koordinatorica navedenog projekta u pleterničkoj školi i Gertrudu Kalmarovu, koordinatoricu projekta za sve sudionike prisutne je pozdravila i pleternička gradonačelnica Marija Šarić.

– Prekrasno je biti dio Erasmus projekta financiranog sredstvima Europske unije u kojemu su naši učenici i učitelji dobili priliku ugostiti prijatelje iz drugih zemalja i predstaviti im naš grad. Svaka prilika za umrežavanje koju donose EU projekti prilika je za učenje, rast, stvaranje novih prijateljstava i bezbroj novih mogućnosti za nove zajedničke projekte. Ovo je još jedan dokaz kako se koristeći EU fondove mogu mijenjati i dodatno razviti male ruralne sredine – istaknula je Šarić nakon uvodnog predstavljanja Pleternice.

Bogato predstavljanje naše kulture i rada s djecom imali su priliku učiniti članovi zbora OŠ Fra Kaje Adžića, Dora Brkić, dječja sekcija KUD-a Orljava, plesna sekcija Cvjetići glazbe, 2.a razred OŠ kao i zbor Glazbene škole Požega – područno odjeljenje Pleternica. Uz program domaćina i gosti su imali priliku predstaviti svoje zavičaje i prezentirati rad u svojim zajednicama. Nakon svečanog dočeka i ručka gosti su uz stručno vodstvo prošetali poučnom stazom do brda Starac, posjetili stalni i virtualni postav IC Terra Panonica te se provezli turističkim vlakićem.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content