Povratak
Pleternica i dalje bilježi porast broja novorođene djece

Pleternica i dalje bilježi porast broja novorođene djece

Nakon što je u 2019. godini rođeno 18-ero djece više nego godinu ranije, trend povećanja broja novorođene djece u Pleternici se nastavio i u prvom tromjesečju 2020. godine sa 22 bebe, odnosno dvije više u odnosu na isti period prošle godine.

– Svako povećanje broja novorođene djece nas veseli, pogotovo ako je ono u kontinuitetu. Uzmemo li u obzir kako smo u prvom tromjesečju 2016. godine imali 15 novorođenih onda zapravo vidimo da imamo itekako razloga biti sretni ovim podatkom – rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Zbog pandemije Covid-19 virusa naknada za naše najmlađe stanovnike ovaj je puta isplaćena na račune roditelja.

– Iskreno mi je žao što se nismo mogli susresti s djecom i roditeljima kako to i inače radimo, uvijek je to lijepa prilika roditeljima čestitati na najvećem daru koji su dobili, ali i izraziti im zahvalnost jer sve što u našem gradu radimo radimo zbog djece. Zato jer vjerujemo u naš grad, njegov razvoj i budućnost – zaključuje Jozić.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content