Povratak
Pleterničani i gosti ispunili šor: “Hvala vam što ste svojim dolaskom iskazali ljubav prema tradiciji”

Pleterničani i gosti ispunili šor: “Hvala vam što ste svojim dolaskom iskazali ljubav prema tradiciji”

Uživajmo svi zajedno u najljepšem periodu godine koji je pred nama - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Sinoćnjim programom započeo je s radom i bećarski šor, prostor poznat pod nazivom Segedac koji poprima obilježje nositelja pleterničkog adventa. Ove godine prva subota Adventa u bećarskom šoru pripala je ribičkim društvima s područja Pleternice i tamburaškom sastavu Zlatna Dolina.

Uz njih veliku inicijativu su pokazali i domaći izlagači koji su popunili ponudu. Tako je šor imao uistinu veliku raznovrstnost proizvoda sa pleterničkog područja. Uz nezaobilazne kobasice i kuhano vino posjetitelji su uživali u ponudi vinarija, suvenira, rukotvorina kao i slatkih i slanih delicija.

Prekrasnu večer iskoristili su posjetitelji iz Pleternice i šire okolice kako bi uživali u tradicionalnom okruženju s dragim prijateljima.

Sve prisutne je pozdravila i pleternička gradonačelnica Marija Šarić.

– Hvala vam što ste prepoznali trud grada kao i naših tvrtki i institucija i što ste svojim dolaskom potvrdili svoju ljubav prema tradiciji. Zajedničkim snagama smo željeli nastaviti prošlogodišnju priču na ovoj lokaciji i ponuditi svima vama dašak tradicije u neuobičajenoj, a zapravo sasvim normalnoj formi. Uživajmo svi zajedno u najljepšem periodu godine koji je pred nama – rekla je Šarić.

Bogat pleternički advent se nastavlja i danas paljenjem druge Adventske svijeće, a već iduće subote nas očekuje domaćinstvo lovačkih udruga uz nezaobilazan čobanac i zabavni dio za koji je zadužen tamburaški sastav Satir.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content