Povratak
Pleternička udruga Grbavica nastavlja sa nizom besplatnih aktivnosti za djecu i mlade

Pleternička udruga Grbavica nastavlja sa nizom besplatnih aktivnosti za djecu i mlade

- Veliki broj djece na ovom području grada, ali i sve veći broj uključenih mladih obitelji u provedbu daje vjetar u leđa, ne samo udruzi nego i nama u gradu, da još više zajedničkih projekata osmislimo i provedemo. Veselim se novostima već ove jeseni – zaključila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Udruzi Grbavica odobren je nastavak projekta „Nasilje nije in“ kojega provodi u partnerstvu sa Gradom Pleternica i udrugom Mladi za mlade Pleternice. Projekt se nastavlja drugu godinu za redom, a glavni mu je cilj spriječiti pojavu međuvršnjačkog nasilja kod djece i mladih organizirajući preventivno sportske i rekreativne aktivnosti.

– Posebno sam ponosna na udruge koje svoje aktivnosti uspiju financirati kroz bespovratna sredstava, pišući projekte u partnerstvu sa našim Poduzetničkim centrom. Tada se onaj manji dio koji redovno daje grad kroz proračun utrostruči, a sve s ciljem odrade raznih aktivnosti za djecu i mlade – izjavila je Marija Šarić gradonačelnica Pleternice.

Kroz projekt ćemo odraditi razne edukacije o fair play-u, organizirati natjecanja u sportskim i rekreativnim aktivnostima, ali i dodatno opremiti našu udrugu kako bi još kvalitetnije provodila aktivnosti u narednim godinama. Prva godina je bila izazovna za nas, ali u ovu drugu puno lakše ulazimo poučeni prošlogodišnjim iskustvom – izjavio je predsjednik udruge Tomislav Vidaković.

Na samom početku je održan sastanak projektnog tima, gdje su definirane obveze i prava svih članova, a zatim je održano natjecanje djece u raznim sportovima. Na kraju dana su se pridružili i odrasli te odigrali malonogometni turnir.

– Veliki broj djece na ovom području grada, ali i sve veći broj uključenih mladih obitelji u provedbu daje vjetar u leđa, ne samo udruzi nego i nama u gradu, da još više zajedničkih projekata osmislimo i provedemo. Veselim se novostima već ove jeseni – zaključila je Šarić.

Vezane vijesti

Blagoslov križa uz tradicionalni susret u Gradskoj kući

Pročitaj više

Muzej bećarca postao prijatelj festivala Zlatne žice Slavonije: “Zajedničkim snagama možemo jako puno toga napraviti za našu baštinu i naš kraj”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content