Povratak
Pleternički KUD Orljava otputovao na međunarodnu smotru folklora u Crnu Goru

Pleternički KUD Orljava otputovao na međunarodnu smotru folklora u Crnu Goru

Festival je organiziran od strane WOFA (World Festival Association) te će na festivalu predstavljati kako grad Pleternicu i Požeško - slavonsku županiju tako i Republiku Hrvatsku.

KUD Orljava ove godine gostuje na Međunarodnom festivalu Montenegro fest koji se održava crnogorskom Baru od 19. do 23. kolovoza 2023. godine.

Festival je organiziran od strane WOFA (World Festival Association) te će na festivalu predstavljati kako grad Pleternicu i Požeško – slavonsku županiju tako i Republiku Hrvatsku.

– Na nastup odlazimo sa 37 članica i članova reprezentativne odrasle folklorne sekcije zajedno sa tamburaškom sekcijom. Na festivalu ćemo se predstaviti sa pjesmama i plesovima požeškog kraja, a s tom smo se koreografijom predstavili i na županijskoj smotri gdje smo odabrani da predstavljamo Požeško-slavonsku županiju na državnoj smotri u Čakovcu 28.10.2023. godine. Želimo se i ovim putem zahvaliti gradu Pleternici i gradonačelnici Mariji Šarić, Požeško-slavonskoj županiji i županici Antoniji Jozić, kao i svim ostalim sponzorima koji su pomogli u realizaciji ove turneje – istaknuo je Renato Brankovan, predsjednik KUD-a Orljava.

Vezane vijesti

Završena Škola plivanja: „Imamo 26 novih plivača s pleterničkog područja“

Pročitaj više

Započela 3. faza radova na vatrogasnom domu u Požeškoj Koprivnici: „Primarni cilj nam je ravnomjeran razvoj svih naselja“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content