Povratak
Početna konferencija projekta “Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi”

Početna konferencija projekta “Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi”

Projekt “Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi” financiran je u stopostotnom iznosu sredstvima Europskog socijalnog fonda, a provodi se u 3 županije te je u njega uključeno preko 100 korisnika.

Uz postojeća dva, dobro poznata projekta socijalnog karaktera financiranih iz Zaželi, Grad Pleternica je nositelj i još jednog, trećeg po redu programa koji za cilj ima povećanje socijalne uključenosti starijih osoba i jačanje kvalitete njihova života.

Projekt “Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi” financiran je u stopostotnom iznosu sredstvima Europskog socijalnog fonda, a provodi se u 3 županije te je u njega uključeno preko 100 korisnika.

– Kada smo krenuli s idejom za ovaj projekt, utvrdili smo koji su postojeći problemi kako bismo mogli osmisliti što bolje i kvalitetnije aktivnosti koje će odgovoriti toj problematici. Usamljenost, bolest, nepokretnost, ograničene društvene aktivnosti, izoliranost, udaljenost mjesta stanovanja od liječnika, bolnice, banke i dr., utječe na pad kvalitete života osoba starije životne dobi i neophodna im je pomoć drugih. Velik dio njih u nemogućnosti je sam brinuti za sebe te su ovisni o drugim članovima obitelji. Stoga projektom „Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi“ prepoznajemo ove probleme i nastojimo riješiti poteškoće pojedinca i obitelji – rekla je  voditeljica Odjela za projekte sufinancirane iz Europskog socijalnog fonda Barbara Rudež.

Vrijednosti veće od 1,4 milijuna kuna, projekt Putujućeg dnevnog bravka je krenuo s radom u srpnju prošle godine, a traje sve do srpnja iduće godine i provodi se u 3 administrativne jedinice Pleternica, Oriovac i Daruvar. Tako su na predstavljanju partneri projekta Suzana Lipovac iz udruge Ždralice iz Daruvara, te Karlo Tomljenović iz udruge Most 352 iz Oriovca zaključili kako su sretni što su dijelom ovog projekta te kako se nadaju i nastavku suradnje na nekim novim, budućim projektima.

Ispred nositelja projekta, Grada Pleternice, obratio se Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice te istaknuo kako posebne pohvale treba uputiti svima koji su radili na pripremi projekta te partnerima koji su imali povjerenja u Grad Pleternicu. – Kada je riječ o samom projektu, uz zadovoljstvo što možemo pomoći starijim sugrađanima, to je i naša određena obaveza jer upravo su te starije osobe nas, danas radno aktivno stanovništvo, podigle i odgojile. Nadam se kako ćemo u ovoj međugeneracijskoj interakciji koju pruža projekt kroz svoje aktivnosti imati priliku jedni od drugih još puno naučiti i još više učvrstiti zajedništvo u našoj lokalnoj sredini – zaključio je Katić.

 

Vezane vijesti

Vikend prepun sadržaj za sve uzraste: „Kad zajedno radimo, svi zajedno i uživamo u tome.„

Pročitaj više

Vikend u znaku kreativnosti djece i mladih: „Najljepše je kada naš Trg i naše zgrade budu ispunjene dječjim osmjesima i ovakvim sadržajima.“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content