Povratak
Potpisan ugovor za novi vrtić u Kuzmici: “Djeca i ulaganje u zajednicu su uvijek prioritet”

Potpisan ugovor za novi vrtić u Kuzmici: “Djeca i ulaganje u zajednicu su uvijek prioritet”

- Smatram kako na puno načina pokazujemo koliko smo decentralizirani kao grad i kako skrbimo o svim našim naseljima, a ovo je možda i najbolji pokazatelj tog načina rada. Veselimo se radovima, ali projektiramo i dalje i nadamo se da će nam trebati još skupina za našu djecu, a mi ćemo tada, kao i sada, to uzeti kao prioritet u realizaciji jer to djeca i ulaganje u zajednicu moraju biti - zaključuje Šarić.

Pozitivni gospodarski trendovi najveći manifest pokazuju kroz potrebe za vrtićkim kapacitetima, a pleternički dječji vrtić unatoč novoj zgradi i proširenju iste ponovno ima problem sa malim kapacitetom u odnosu na broj prijavljene djece.

– Iako se radi o “slatkim brigama” obaveza koju imamo prema roditeljima je jako velika i željeli smo to riješiti što prije. Prije nekoliko godina smo predosjetili da bi nam se takva situacija mogla dogoditi i krenuli smo u projektiranje nove zgrade, ali dislociranog odjela Dječjeg vrtića Tratinčica smještenog u Kuzmici – pojasnila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Definiranim projektom sa građevinskom dozvolom, pojašnjava, krenulo se dalje u traženje natječaja i to je također vrlo brzo riješeno te su odobrena sredstva za izgradnju, nakon čega je uslijedilo raspisivanje natječaja i potpis ugovora sa izvođačem radova. Radove vrijedne 11,6 milijuna kuna izvodit će tvrtka L projekt, a kamen temeljac će biti postavljen u povodu Dana grada i blagdana njegovog zaštitnika sv. Nikole 6. prosinca.

– Simbolikom kamena temeljca proslaviti ćemo naš Dan grada te započeti pripremne radove, a s obzirom da se nalazimo u prosincu, izvođač će radove na građenju samog objekta započeti u rano proljeće – navodi Šarić.

Spomenimo i kako se radi o 4 nove odgojno-obrazovne skupine na površini od 600 četvornih metara te kako je projekt financiran od strane Europskog fonda za ruralni razvoj sa nešto više od 9,3 milijuna kuna.

– Smatram kako na puno načina pokazujemo koliko smo decentralizirani kao grad i kako skrbimo o svim našim naseljima, a ovo je možda i najbolji pokazatelj tog načina rada. Veselimo se radovima, ali projektiramo i dalje i nadamo se da će nam trebati još skupina za našu djecu, a mi ćemo tada, kao i sada, to uzeti kao prioritet u realizaciji jer to djeca i ulaganje u zajednicu moraju biti – zaključuje Šarić.

Vezane vijesti

Lipanj u Pleternici: “Pozivamo sve naše sadašnje i buduće posjetitelje da nam se pridruže kako bi osjetili toplinu zajedništva koju mi ovdje pružamo.”

Pročitaj više

Pleternica domaćin poluzavršnog Državnog natjecanja iz mini nogometa: “Fair Play mora biti osnova svakog sporta!”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content