Povratak
Potpore za OPG-e u Pleternici: 62 nova ugovora “pokrila” preko 30 posto ukupnih investicija

Potpore za OPG-e u Pleternici: 62 nova ugovora “pokrila” preko 30 posto ukupnih investicija

- Natječaj ćemo naravno nastaviti i u idućoj godini jer se pokazao uistinu dobrim, a osim toga stojimo i na raspolaganju kroz naš Poduzetnički centar u pripremi većih i zahtjevnijih projekata prema našim ministarstvima i EU fondovima - ističe.

Krajem godine završavaju gradski natječaji za potpore raznim segmentima, pa tako i onaj za obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Čak 62 subjekta su ostvarila potporu grada za sufinanciranje ulaganja na svojim OPG-ima.

– Zbog velikog interesa, ali i činjenice kako smo imali tu mogućnost premašili smo planiranih 300 tisuća te smo ove godine odobrili čak 500 tisuća kuna. Ukupna ulaganja su čak 1,4 milijuna kuna što je vrlo veliki iznos s obzirom da se natječajem ne financiraju velike investicije nego upravo one koje se ne mogu financirati na velikim nacionalnim natječajima – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Ukupno je to preko 30 posto povrata investicije za poljoprivrednike što zasigurno ima velik poticaj prilikom odluke o investiranju.

– Natječaj ćemo naravno nastaviti i u idućoj godini jer se pokazao uistinu dobrim, a osim toga stojimo i na raspolaganju kroz naš Poduzetnički centar u pripremi većih i zahtjevnijih projekata prema našim ministarstvima i EU fondovima – ističe.

Vezane vijesti

Turnir Matica umirovljenika u pikadu: “Želim vam puno sreće u natjecanju, ali još više ovakvog druženja i zajedništva.”

Pročitaj više

11. rođendan PLINK-a: „Poduzetništvo nam je ključ, radna mjesta su glavna, a onda dolazi sve ostalo.“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content