Povratak
Predsjednica izazvala oduševljenje učenika – posjetila i Microplet

Predsjednica izazvala oduševljenje učenika – posjetila i Microplet

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović posjetila je danas u sklopu preseljenja svog ureda u Požeško-slavonsku županiju i Grad Pleternicu. Kao što je i najavljeno prvo je posjetila OŠ fra Kaje Adžića gdje su joj pripremili interaktivnu tribinu na kojoj su učenici postavili pitanja predsjednici, a dočekali su ju Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice, Franjo Lucić, saborski zastupnik, Hrvoje Galić, ravnatelj škole, Marijan Aladrović, predsjednik GV i ŽS i naravno župan požeško-slavonski Alojz Tomašević koji je i domaćin tijekom svih dana. Učenike je zanimalo koji su joj hobiji, kako joj izgleda radni dan te između ostalih pitanja i kako se osjeća u Pleternici, po čemu ju pamti s obzirom da joj ovo nije prvi posjet Pleternici. Grabar Kitarović je istaknula kako joj je dobrodošlica koju je osjetila ovdje ono što bi svakako izdvojila. – Moram priznati da sam ugodno iznenađena kako ste me vi, učenici prihvatili. To je ono što želim istaknuti, jedno veliko zajedništvo koje imate ovdje u Pleternici – kazala je.

Nakon tribine velik broj zainteresiranih učenica i učenika se poželio fotografirati s njom, nakon čega je u vodstvu gradonačelnice Grada Pleternice Antonije Jozić i ravnatelja škole Hrvoja Galića obišla školu i školsku sportsku dvoranu gdje se danas održava i županijsko natjecanje iz tehničke kulture.

U drugom dijelu Grabar Kitarović je obišla najboljeg hrvatskog obrtnika u 2016. godini gosp. Antu Barbarića, vlasnika tvrtke Microplet. Prigodnim obilaskom proizvodnog pogona upoznata je s načinom rada i proizvodima tvrtke te je obilazak zaključen zajedničkom fotografijom sa svim djelatnicima Micropleta.

Prije samog odlaska gradonačelnica Antonija Jozić je zahvalila predsjednici na dolasku, povjerenju te istaknula zadovoljstvo na svemu. – Drago mi je da ste danas s nama, iako kratko vjerujem da ste dobili sliku o mjestu u kojem se nalazite. Hvala vam što ste uveli praksu obilaska cijele Hrvatske jer je to ispravan put za prezentiranje naše lijepe domovine prilikom diplomatskih susreta – istaknula je Jozić.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content