Povratak
Predstavljena fotomonografija: “Okružuje nas puno više toga u prirodi nego što mislimo”

Predstavljena fotomonografija: “Okružuje nas puno više toga u prirodi nego što mislimo”

- Veliki trud koji je uložen u izradu ove fotomonografije je vidljiv stoga zahvaljujem Mariji Kovačević koja je prihvatila ovaj zadatak i sudjelovala u jednom ovako opsežnom projektu. Vjerujem kako je ovo samo dio onoga što ćemo zajedno odraditi s ciljem očuvanja prirodne baštine i stavljanja iste u funkciju turizma - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje je u svom govoru istaknula Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice, a koje se provode u sklopu projekta Interpretacijski centar Terra Panonica je i izrada fotomonografije flore i faune pleterničkog područja koja je danas predstavljena javnosti.

– Izuzetno je važno da prvo osvijestimo sebe bogatstvom prirodne baštine koja nas okružuje jer je to temelj za interpretaciju našim gostima. Ova fotomonografija je samo jedna od aktivnosti koju smo proveli u sklopu ovog projekta i drago mi je da smo uspjeli europskim novcem financirati velik broj aktivnosti, počev od obnove ove dvorane preko poučne staze, edukacija i radionica pa do nabavke turističkog vlakića. Vrijeme koje je iza nas bilo je izuzetno zahtjevno, ali sa zadovoljstvom mogu konstatirati kako je kroz naš centar prošlo preko 2.000 posjetitelja te vjerujem kako će se to nastaviti i dalje! Zahvaljujem svim kolegama i suradnicima koji su tome doprinijeli – istaknula je Šarić.

Autorica glavnih fotografija je mlada Pleterničanka Marija Kovačević, koja trenutačno radi kao asistent na Odjelu za biologiju gdje trenutačno studira na doktorskom studiju biologije. Njezina ljubav prema biljkama i životinjama u kombinaciji sa voljom, željom i ljubavi prema fotografiji rezultirala je velikim brojem kvalitetnih fotografija sa autohtonih lokacija u Pleternici koje spojene zajedno u cjelinu fotomonografije predstavljaju neizbrisivo bogatstvo za Grad Pleternicu.

– Veliki trud koji je uložen u izradu ove fotomonografije je vidljiv stoga zahvaljujem Mariji Kovačević koja je prihvatila ovaj zadatak i sudjelovala u jednom ovako opsežnom projektu. Vjerujem kako je ovo samo dio onoga što ćemo zajedno odraditi s ciljem očuvanja prirodne baštine i stavljanja iste u funkciju turizma – zaključila je Šarić.

Skriveno blago pleterničkog kraja, kako se i službeno zove ova fotomonografija, predstavila je i Marija Kovačević te je tom prilikom istaknula kako nas okružuje puno više nego mi sami mislimo. – Ova knjiga sadržava sukus onih važnih biljnih i životinjskih staništa, fotografija i osnovne informacije s ciljem da zaintrigira čitatelja na daljnje istraživanje. Sretna sam zbog ove prilike i zahvalna jer su prirodna i kulturna baština nešto što me cijeli život obilježava – rekla je Kovačević prilikom predstavljanja.

Svi zainteresirani za knjigu je mogu pronaći u Interpretacijskom centru Terra Panonica te tom prilikom zaploviti panonskim morem i obići stalni postav izložbe.

Vezane vijesti

Lipanj u Pleternici: “Pozivamo sve naše sadašnje i buduće posjetitelje da nam se pridruže kako bi osjetili toplinu zajedništva koju mi ovdje pružamo.”

Pročitaj više

Pleternica domaćin poluzavršnog Državnog natjecanja iz mini nogometa: “Fair Play mora biti osnova svakog sporta!”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content