Povratak
Preko 2 tisuće posjetitelja od otvorenja: Muzej bećarca je točka obaveznog posjeta

Preko 2 tisuće posjetitelja od otvorenja: Muzej bećarca je točka obaveznog posjeta

Muzej je zamišljen kao živi organizam koji će nastaviti na promociji kako samog bećarca tako i svih aktivnosti vezanih uz tradiciju, kulturu i baštinu koju predstavlja. Pleternica je grad bećarca i naša je obaveza i želja da to osjete svi naši posjetitelji - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Pleternički Muzej bećarca je, sudeći prema komentarima posjetitelja i medija, u vrlo kratkom vremenu etabliran na razini Hrvatske kao prostor vrijedan posjeta. Zasigurno je to velika odskočna daska u stvaranju nove ere turizma u Pleternici, ali i obaveza nastavka razvoja sadržaja.

Određeni mediji su otišli čak i korak dalje te su u svojim izvještajima Muzej bećarca okarakterizirali kao točku obaveznog posjeta koja nudi nezaboravan doživljaj ovog deseteračkog napjeva. Potvrda svemu navedenom dolazi upravo iz Muzeja koji je organizirao tjedan otvorenih vrata za sve posjetitelje s područja Pleternice.

– Nije nas previše iznenadio interes ljudi, iako nas je posjetilo preko 2 tisuće ljudi od otvorenja. Od samog početka stvaranja ovog projekta smo se postavili na način da stvorimo vrhunski proizvod i u tome smo, sudeći po svemu do sada, i uspjeli. Velik broj Pleterničana je iskoristio mogućnost besplatnog posjeta i to je nešto što nas veseli, jer očekujemo da upravo lokalno stanovništvo, uz sve ostale aktivnosti koje Muzej nudi bude naš ambasador i promotor – istaknula je Jasna Hoffmann, ravnateljica Javne ustanove Pleternica pod čijom je nadležnosti Muzej bećarca.

Iako su dojmovi još uvijek svježi, pleternička gradonačelnica Marija Šarić navodi kako je cijeli tim itekako svjestan koliku je važnost u prostoru stvorio Muzej i kako se nastavljaju daljnje aktivnosti u samom prostoru Muzeja.

– Ovih dana i kroz sve sastanke uvijek je uvodna tema Muzej, bilo da smo u Zagrebu, Osijeku ili među ljudima u Pleternici. Sretni smo što su reakcije pozitivne, no to nas nikako ne smije uspavati, Muzej je zamišljen kao živi organizam koji će nastaviti na promociji kako samog bećarca tako i svih aktivnosti vezanih uz tradiciju, kulturu i baštinu koju predstavlja. Pleternica je grad bećarca i naša je obaveza i želja da to osjete svi naši posjetitelji – zaključila je Šarić.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content