Povratak
Prikazan film o Branku Drinovcu Legi: “Ovo je ostvarenje jednog velikog sna”

Prikazan film o Branku Drinovcu Legi: “Ovo je ostvarenje jednog velikog sna”

- Kao što je autor imao želju snimiti dokumentarac o Branku Drinovcu Legi, tako smo i mi kao grad imali želju pomoći u financiranju toga projekta. Na nama je da budemo zahvalni za podnesenu žrtvu, da radimo i stvaramo Hrvatsku kakvu su je sanjali naši branitelji - istaknula je Šarić.

Dugogodišnja želja i ideja Nikice Delača, predsjednika Udruge Branko Drinovac Lega o snimanju dokumentarnog filma o heroju pleterničkog kraja koji je svoj život položio u obrani Vukovara 10. listopada 1991. godine je nedjeljnom premijerom u školskoj sportskoj dvorani u Pleternica doživjela svoju realizaciju.

– Cijeli proces je bio dosta zahtjevan, od traženja najkvalitetnijeg rješenja i samog dogovaranja snimanja do ove premijere. No, postigli smo ono što smo željeli uz pomoć puno volontera, sponzora, dobrih i dragih prijatelja. Reakcija publike na kraju filma nam daje osjećaj ponosa i zadovoljstva jer smo kroz jednu širu priču koja je za okosnicu imala našeg Legu iznijeli kroz ovaj dokumentarac iznijeli istinu koju ostavljamo u nasljeđe generacijama koje dolaze. Ovo je ostvarenje jednog velikog sna. – kaže Delač.

Dodaje kako je plan jasan: festivali, projekcije u drugim gradovima, škole. – Od samog početak je bilo jasno da će premijera biti u Pleternici, našem gradu kojim nam je najviše i pomogao u ovom projektu i na čemu od srca zahvaljujem i Mariji Šarić kao aktualnoj gradonačelnici, ali i Antoniji Jozić, bivšoj gradonačelnici Pleternice , današnjoj županici Požeško-slavonske županije. Daljnji plan nam je film prijaviti na neke od festivala, ali ga i pokušati emitirati na nekoj od televizija jer se radi o stvarno kvalitetnom projektu – dodaje.

Delač vjeruje kako će film imati i poticajni karakter za sve ostale udruge proistekle iz Domovinskog rata. – Nadam se kako ćemo ovime uspjeti inspirirati i druge na ovakve aktivnosti – zaključuje.

Nastavno na Delačevu zahvalu Gradu, Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice je istaknula kako zahvale uistinu nisu potrebne. – Kao što je autor imao želju snimiti dokumentarac o Branku Drinovcu Legi, tako smo i mi kao grad imali želju pomoći u financiranju toga projekta. Zahvaljujem Udruzi Branko Drinovac Lega, kao i svim ostalim udruga proizašlim iz Domovinskog rata što čuvanju uspomenu na naše branitelje te prenose istinu i sjećanja na nastalu žrtvu koju su podnijeli i branitelji i njihove obitelji, a bez koje današnje domovine ne bi bilo. Na nama je da budemo zahvalni za podnesenu žrtvu, da radimo i stvaramo Hrvatsku kakvu su je sanjali naši branitelji – istaknula je Šarić.

Vezane vijesti

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content