Povratak
Prvi vincelovski pohod: “Priključite nam se u nedjelju – potrebna je samo dobra volja i veselo raspoloženje”

Prvi vincelovski pohod: “Priključite nam se u nedjelju – potrebna je samo dobra volja i veselo raspoloženje”

- Okupljanje je u 9,30 na parkiralištu kod Tiska, a očekivani dolazak na Starac oko 11 sati. Tamo nas čeka osvježenje: čaj, kuhano vino i vincelovske kobasice, a nakon okrijepe oni hrabriji se mogu uputiti do ostataka utvrde Viškovačkog grada - navodi Ivana Ketović Marjanović, direktorica TZ Pleternica.

Ovogodišnja vincelovska nedjelja Pleterničankama i Pleterničanima donosi novu aktivnost u vidu 1. Zimskog vincelovskog pohoda. Rezultat je to suradnje HPD Klikun Pleternica i Turističke zajednice Grada Pleternice i radi se o prvom od 4 ovogodišnja pohoda.

– Svako godišnje doba će obilježiti jedan pohod, a prvi smo odlučili napraviti u povodu blagdana sv. Vinka kad se održavaju proslave u vinogradima. Mi za to imamo naš Starac koji je idealna lokacija te pruža prekrasan pogled na pleterničke vinograde – ističe Ivana Ketović Marjanović, direktorica TZ Pleternica.

Navodi kako je pohod organiziran poučnom stazom Starac kroz koju će stručno vodstvo planinara HPD Klikun sve okupljene upoznati sa biljnim i životinjskim svijetom našeg područja.

– Na Starcu nas čeka osvježenje: čaj, kuhano vino i vincelovske kobasice, a nakon okrijepe oni hrabriji se mogu uputiti do ostataka utvrde Viškovačkog grada – navodi.

Okupljanje je u 9,30 na parkiralištu kod Tiska, a očekivani dolazak na Starac oko 11 sati.

– Sama staza nije zahtjevna i pozivamo sve koji žele da nam se priključe jer je potrebna samo dobra volja i veselo raspoloženje – zaključuje Ketović Marjanović

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content