Povratak
Putujući dnevni boravak doputovao do cilja

Putujući dnevni boravak doputovao do cilja

Još jednom smo dokazali kako zajedničkim snagama, udruženi oko dobra možemo rušiti planine. Upravo na tom tragu, najavljujem nastavak korisnicima najznačajnijih aktivnosti projekta, tjelovježbe i „aktivne srijede“, – izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Grad Pleternica kao nositelj projekta „Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi“ u partnerstvu s Hrvatskim ženskim društvom Pleternica, Udrugom Ždralice iz Daruvara i Udrugom Most 352 iz Oriovca uspješno je priveo kraju europski projekt ukupne vrijednosti gotovo 1,5 milijuna kuna. U Interpretacijskom centru Terra Panonica održana je završna tiskovna konferencija projekta, koji je kroz dvije godine trajanja uvelike utjecao na povećanje socijalne uključenosti te unapređenje kvalitete života starijih osoba Grada Pleternice, Grada Daruvara i Općine Oriovac. Kroz mrežu socijalnih usluga u zajednici stvoreno je ozračje u kojemu su korisnici projekta naučili nešto novo, kreirali zajedničke rukotvorine, preventivnim pregledima utjecali za zdravije starenje, izletima upotpunili dane, a „aktivnom srijedom“ im se omogućila dostupnost potrebnih usluga u zajednici.

„Projekt je od početka zamišljen s namjerom da stvori uvjete za širenje mreže socijalnih usluga u zajednici što je uistinu učinjeno. Sretni smo što smo imali priliku provesti ovako značajan projekt koji uključuje čak tri ciljane skupine iz naše i dvije susjedne županije. Unaprijeđeno znanje starijih osoba, njihovih članova obitelji kao i onih koji rade sa starijim osobama i ojačana empatija doprinijela je povećanju kapaciteta za daljnje širenje i pružanje socijalnih usluga i po završetku provedbe projekta“ istaknula je Barbara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica.

„Projekt prepun aktivnosti, prepun nepredviđenih „COVID izazova“ priveli smo kraju. Zahvaljujem našim „zlatnim korisnicima“ na strpljenju, podršci i aktivnom sudjelovanju u projektu, savjetima i životnim mudrostima kojima su nas obogatili. Velika zahvala i djelatnicima Poduzetničkog centra Pleternica i Hrvatskog ženskog društva, koji su usprkos brojnim preprekama i nepredviđenim situacijama uspjeli odraditi ovaj zahtjevan projekt, sa ispunjenim svim ciljevima koje smo si postavili. Još jednom smo dokazali kako zajedničkim snagama, udruženi oko dobra možemo rušiti planine. Upravo na tom tragu, najavljujem nastavak korisnicima najznačajnijih aktivnosti projekta, tjelovježbe i „aktivne srijede“, – izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Vezane vijesti

Lipanj u Pleternici: “Pozivamo sve naše sadašnje i buduće posjetitelje da nam se pridruže kako bi osjetili toplinu zajedništva koju mi ovdje pružamo.”

Pročitaj više

Pleternica domaćin poluzavršnog Državnog natjecanja iz mini nogometa: “Fair Play mora biti osnova svakog sporta!”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content