Povratak
Šarić: “Kroz razne projekte u bučko područje je uloženo preko 2,5 milijuna kuna. DVD Buk je primjer simbioze suradnje”

Šarić: “Kroz razne projekte u bučko područje je uloženo preko 2,5 milijuna kuna. DVD Buk je primjer simbioze suradnje”

- Ovo čemu svjedočimo opet je rezultat zajedničkog rada, prvenstveno vas iz DVD Buk koji ste potaknuli ovo pitanje, nas iz Grada Pleternice koji smo to tada prihvatili te sada tima u gradu s gradonačelnicom Šarić koji je završio projekt - istaknula je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije

Vatrogasni dom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buk jedna je od 9 zgrada koje su prijavljene na natječaj kojima se javnim prostorima omogućava prijeko potrebna energetska obnova, a završnom konferencijom označen je i kraj ovog vitalnog projekta za stanovništvo Buka, Resnika i Svilne.

– Kada gledamo tri projekta koja se trenutno provode i završavaju na području vašeg naselja, tri europska projekata – DVD Buk, sportsko rekreacijski centar Buk i Mali dom kulture, uz uložena i dodatna sredstva u radove koji nisu bili predviđeni energetskom obnovom došli smo do vrijednosti od oko dva i pol milijuna kuna koja se ulažu u ovo područje – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Vrijednost radova obnove je nešto više od 600 tisuća kuna, a kroz taj iznos obnovljena je vanjaska ovojnica zgrade, povećana toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamjenjena vanjska stolarija RAL ugradnjom, izvršen stručni nadzor građenja, energetski pregled zgrade te izrađeno izvješće o energetskom pregledu zgrade i energetski certifikat.

Šarić je istaknula kako je obnova ovog prostora važna jer DVD kroz svoje djelovanje ostvaruje suradnju sa svim mještanima i udruga te kako upravo kroz taj vid djelovanja svi mještani imaju priliku koristiti ove prostore.

Završnoj konferenciji prisustvovala je i Antonija Jozić, županica Požeško – slavonske županije, koja je na zadnjoj skupštini Dobrovoljno vatrogasnog društva Buk proglašena počasnom članicom.

– Ovo čemu svjedočimo opet je rezultat zajedničkog rada, prvenstveno vas iz DVD Buk koji ste potaknuli ovo pitanje, nas iz Grada Pleternice koji smo to tada prihvatili te sada tima u gradu s gradonačelnicom Šarić koji je završio projekt. Od srca čestitam na svemu što ste učinili, vjerujem kako će Buk i dalje biti mjesto investicija, novih ideja i projekata – istaknula je Jozić.

Ispred korisnika prostora obratio se Vinko Jušić, predsjednik DVD Buk te istaknuo kontinuitet suradnje u svim segmentima rada, kako vatrogasaca tako i sela i ostalih udruga.

– Zahvaljujem gradonačelnici Mariji Šarić, ali i županici Jozić koja je kao gradonačelnica Pleternice pokrenula niz vrlo uspješnih projekata. Želje i potrebe, ne samo našeg društva već cijele ove zajednice. Jer, vatrogasno društvo sa svojim resursima radi i služi cijelom naselju, pa tako i naša infrastruktura, naš Dom i svi pripadajući objekti služe cijelom mjestu, svim društvima i udrugama za pojedinačna i javna događanja, veselja, slavlja i druge potrebe naših članova i stanovnika za koje se nadam da će ih u velikom broju. S ovom obnovom, koja je zasigurno najveća investicija u više od 80 godina od kako je dom izgrađen, dobili smo jedan prostor primjeren 21. stoljeću – rekao je Jušić.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content