Povratak
Šarić: “Svakodnevno vidimo napredak na izgradnji pročistača i vjerujem kako na proljeće UPOV kreće u probni rad”

Šarić: “Svakodnevno vidimo napredak na izgradnji pročistača i vjerujem kako na proljeće UPOV kreće u probni rad”

Izgradnja ovog uređaja je preduvjet da se omogući priključenje oko 1.500 novih korisnika na sustav javne odvodnje.

Radovi na izgradnji uređaja sa pročišćavanje otpadnih voda, koji je ključni dio sustava odvodnje na području Pleternice, se izvršavaju zadanom dinamikom. Ovaj kapitalni objekt obišli su Anto Bekić, direktor Tekije koja je investitor, Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda putem čijih se sredstava financira projekt, Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije te Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Šarić je tom prilikom istaknula kako se radi o jednom od najvećih gradilišta na području Pleternice. – Izuzetno mi je drago da je dinamika radova takva da svakodnevno vidimo UPOV koji raste i da se događaju nove stvari na gradilištu. Ovom investicijom se omogućuje spajanje korisnika na sustav odvodnje i vjerujem kako će sve biti izvedeno prema terminskom planu i da uskoro pročistač kreće u probni rad. – rekla je Šarić te se osvrnula i na radove na izgradnji mreže. – To je problem koji je u postupku rješavanja, a Tekija kao naručitelj radi sve na tome da se problem dovede kraju – dodala je.

Ukupna vrijednost radova je 193 milijuna kuna, a 72,21 % se financira iz sredstava EU i 27,79 % nacionalnim sredstvima. – Podsjetit ću da se osim aglomeracije Požega i aglomeracije Pleternica u sklopu kojih se grade ovi pročišćivači, na području Požeško-slavonske županije provodi i treći projekt aglomeracije gradova Pakraca i Lipika. Glavni kontekst svih tih projekata je da našim sugrađanima osiguramo uvjete življenja dostojne 21. stoljeća, priključenje na sustav odvodnje, a s druge strane tu je i zaštita okoliša – rekla je Jozić.

Otpadne vode koje se danas ispuštaju u prirodni vodotok – rijeku Orljavu bez odgovarajućeg stupnja pročišćavanja predstavljaju opasnost, kako za zdravlje ljudi, tako i za okoliš. Danas imamo situaciju kojoj je vidljiv kraj, a definirali smo da projekt bude gotov do 29. veljače. Nakon toga predstoji pokusni rad i uvjeren sam da se ništa neće dogoditi što nas u tome može spriječiti. – kazao je Davor Vukmirić zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda.

Izgradnja ovog uređaja je preduvjet da se omogući priključenje oko 1.500 novih korisnika na sustav javne odvodnje.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content