Povratak
Šarić: “Zajedničkim nastupom, nas koji znamo privući sredstva i poljoprivrednika, stvaramo nove vrijednosti za naš kraj”

Šarić: “Zajedničkim nastupom, nas koji znamo privući sredstva i poljoprivrednika, stvaramo nove vrijednosti za naš kraj”

Uz potporu koju dajemo kroz Poduzetnički centar Pleternica želimo i sami financijski potpomoći poljoprivredu i to kroz mjere koje nisu obuhvaćene u postojećim natječajima - rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Kako bi sama prijava projekata tekla što je brže moguće Poduzetnički centar Pleternica organizirao je predavanje za poljoprivrednike u Interpretacijskom centru Terra Panonica u Pleternici.

Zbog velikog interesa te pridržavanja epidemioloških mjera samo predavanje je organizirano u 4 skupine te je pri tome sudjelovalo 90-ak zainteresiranih poljoprivrednika.

– Izuzetno mi je drago zbog ovako velikog interesa jer pravovremenom pripremom smo korak ispred konkurencije. Pokazatelj nam je to da postoji veliki interes za poljoprivredu, kako onih koji se bave isključivo njome, tako i onih kojima je to dodatna djelatnost. Učinili smo puno u vidu razvoja poljoprivrede putem natječaja koji su nam do sada bili na raspolaganju, a činit ćemo to svakako i dalje jer zajedničkim nastupom, nas koji znamo privući sredstva i poljoprivrednika kojima su ona neophodna stvaramo nove vrijednosti za naš kraj – istaknula je Marija Šarić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica.

Predavanje je sadržavalo prezentacije mjera kako onih nacionalnih poput Mjere 4 za izgradnju plastenika ili Vinske omotnice tako i onih lokalnih poput trenutačno aktivnih mjera Požeško-slavonske županije. Pleternička gradonačelnica Antonija Jozić dotaknula se i planova Grada Pleternice vezanih uz poljoprivredu.

– Uz potporu koju dajemo kroz Poduzetnički centar Pleternica želimo i sami financijski potpomoći poljoprivredu i to kroz mjere koje nisu obuhvaćene u postojećim natječajima. Tako aktivno radimo na natječaju za naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva putem kojeg ćemo financirati i polovnu opremu i sve ono što su naši poljoprivrednici istaknuli kao bitno – rekla je Jozić.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content