Povratak
Škorić: “Odgode radova više ne smije biti bez obzira na otegotne okolnosti”

Škorić: “Odgode radova više ne smije biti bez obzira na otegotne okolnosti”

Tražim od vas da ovaj tjedan završite sve radove na kolniku, da se naprave pripreme za postavljanje reciklaže i bitumeniziranog nosivog sloja i da se pristupi početkom rujna postavljanju navedenih slojeva - rekao je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta

Nakon regionalne koordinacije, sastanka Mjesnog odbora Frkljevci-Kadanovci sa pleterničkom gradonačelnicom Marijom Šarić i požeško-slavonskom županicom Antonijom Jozić zatražena je i zajednička koordinacija sa izvođačima koja je organizirana danas, a na kojoj je uz navedene dionike sudjelovao i Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, naručitelja radova.

Uvodno je gradonačelnica Pleternice iznijela problematiku s kojom se grad susreće na dnevnoj bazi te je istaknula kako je ključni prioritet rada Gradske uprave dovršetak radova na dionici DC525. – Zahvaljujem predsjedniku Uprave što je prihvatio poziv županice i mene kako bi zajedno sa izvođačem razgovarali oko višemjesečne stagnacije radova na predmetnom gradilištu. Problemi za stanovnike su ogromni i apsolutno razumijem njihov nedostatak strpljenja jer se na gradilištu ništa ili jako malo radi – navela je Šarić.

Detaljnije oko same problematike je govorio predsjednik MO Frkljevci-Kadanovci Željko Jagodić. – Već smo u nekoliko navrata razgovarali oko istih tema kao i danas. Prašina je ogromna, a gradilište je gotovo prazno. Apeliram i molim da se radovi pokrenu, da se to sve završi i da ova agonija stane – rekao je Jagodić.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta je istaknuo kako svi moraju uvažiti probleme koje ovakvo gradilište stvara mještanima. – Svako gradilište stvara probleme ljudima, no ako je gradilište aktivno i ako se na njemu radi tada i ljudi imaju strpljenja i u takvim situacijama nikada nismo imali probleme. Ovo je apsolutno razumljivo. Tražim od vas da ovaj tjedan završite sve radove na kolniku, da se naprave pripreme za postavljanje reciklaže i bitumeniziranog nosivog sloja i da se pristupi početkom rujna postavljanju navedenih slojeva. Nije više moguće odgoditi bilo kakve radove bez obzira na sve moguće otegotne okolnosti – zaključio je Škorić.

U samu problematiku projekta upućena je i požeško-slavonska županica koja je zaključila sastanak uz želju da do novoga ne dođe. – Vjerujem kako je svima jasno što su idući koraci, niti Grad niti Županija nisu investitor, no ne možemo i nećemo biti promatrači. Imamo odličnu suradnju sa Hrvatskim cestama, što se reflektira i na ovom sastanku. Vjerujem kako će ishod ovog sastanka i ovih riječi predsjednika Uprave rezultirati konkretnim radom i rješavanjem problema s kojima se susrećemo zajedno sa mještanima ovih sela – rekla je Jozić.

Vezane vijesti

Roštiljada u Zarilcu ponovno oduševila: „Koliko energije, mirisa i osmijeha na jednom mjestu“

Pročitaj više

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content