Povratak
Snimljen vodotok Orljave: “Prikupljanjem podataka s terena želimo saznati potencijalne opasnosti”

Snimljen vodotok Orljave: “Prikupljanjem podataka s terena želimo saznati potencijalne opasnosti”

Želimo prikupiti podatke s terena dok je rijeka još u stanju visokog vodostaja kako bi u budućnosti imali projekcije lokacija mogućeg izlijevanja Orljave te na taj način znali gdje trebamo djelovati - rekao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice.

Snimljen vodotok Orljave: “Prikupljanjem podataka s terena želimo saznati potencijalne opasnosti”

Inicijativom Grada Pleternice snimljen je vodotok Orljave u predjelu Kuzmica – Frkljevci, a s ciljem prikupljanja podataka o izlijevanjima vode van korita rijeke. Snimanje je odradila Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Požega.

– Jučerašnji dan je unatoč silnom stresu i aktivnostima na terenu prošao bez većih ugroza za kućanstva. Stoga smo danas odlučili kontaktirati HGSS te zajedno s njima snimiti vodotok Orljave što je i učinjeno. Želimo prikupiti podatke s terena dok je rijeka još u stanju visokog vodostaja kako bi u budućnosti imali projekcije lokacija mogućeg izlijevanja Orljave te na taj način znali gdje trebamo djelovati – rekao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice.

Kaze i kako je svaki rast vode drugačiji i teško je procjeniti što će se dogoditi na pojedinim lokacijama. No, tvrdi, bez obzira na to treba učiniti maksimum koji se može učiniti.

– Zahvaljujem HGSS-u koji su prihvatili našu inicijativu i odradili to odmah jer svakim satom je vodostaj manji, a samim time i imamo i manje podataka – zaključio je Katić.

Josip Kraker, pročelnik požeške stanice HGSS-a ističe kako im je uvijek zadovoljstvo sudjelovati u ovakvim aktivnostima.

– Mi smo tu da pomognemo i uvijek nam je, naravno, draže raditi na aktivnostima prevencije nego u situacijama ugroze – ističe Kraker.

Vezane vijesti

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content