Povratak
Sportski, raspjevani i gurmanski vikend je iza nas

Sportski, raspjevani i gurmanski vikend je iza nas

"Smotra folklora vrhunac je naših lipanjskih dana. Dan je to kada izvlačimo iz ormara sve ono najljepše i najbolje što imamo i da naše običaje prikažemo ovdje na Trgu bećarca. Imamo kudova iz cijele Hrvatske i iz BiH, ukupno njih 15 koji predstavljaju svoje krajeve. Gledali smo da imamo različit program i različite nastupe tako da našim posjetiteljima bude što zanimljivije.", rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Tijekom petka i subote održan je KUP Grada Pleternice na kojem je nastupilo svih 8 nogometnih klubova s područja Grada. Napeto je bilo do samog finala, a potpuno zasluženo pehar premijernog pobjednika Kupa Grada Pleternice putuje u Kuzmicu.
Značajan broj sudionika i posjetitelja okupio se u subotu na 15. po redu Fišijadi koja je prerasla pojedinačno natjecanje i pretvorila se u timska okupljanja udruga i društava iz naše županije, ali i šire. Miris fiša širio se uz Orljavu, a pripremili smo čak 100 pola šarana na rašljama više nego lani i sve su se rasprodale u rekordnom roku.

Nedjeljno jutro započelo je otvorenjem tradicionalnog šahovskog turnira u sportskoj dvorani koji je okupio gotovo 60 šahista iz 6 županija.

U nedjelju popodne ulicama grada je prošetalo preko 400 sudionika Lidasa, a na Trgu bećarca nastupilo je 15 kulturno umjetničkih društava iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, što našoj smotri daje međunarodni karakter.

“Smotra folklora vrhunac je naših lipanjskih dana. Dan je to kada izvlačimo iz ormara sve ono najljepše i najbolje što imamo i da naše običaje prikažemo ovdje na Trgu bećarca. Imamo kudova iz cijele Hrvatske i iz BiH, ukupno njih 15 koji predstavljaju svoje krajeve. Gledali smo da imamo različit program i različite nastupe tako da našim posjetiteljima bude što zanimljivije.”, rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Šećer na kraju bio je spektakularan koncert požeškog dijela orkestra 100 tamburaša koji je izveo najljepše pjesme i skladbe Šokačke rapsodije. Manifestacije je popratio i Sajam rukotvorina i lokalnih proizvoda na Trgu bećarca.

“Svaka naša manifestacija popraćena je određenim sajmom, gdje naše udruge s područja Grada Pleternice prezentiraju ono što rade tijekom godine i ovdje imaju priliku pokazati ono što najbolje znaju.”, nadodala je gradonačelnica.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content