Povratak
Studijskim putovanjem do povećanja iskustva i obogaćivanja ponude

Studijskim putovanjem do povećanja iskustva i obogaćivanja ponude

U sklopu projekta „Kulturna ruta bećarca i gange“ financiranog u okviru Interreg IPA CBC Programa Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro u periodu od 24. do 26. svibnja 2018. organizirano je studijsko putovanje u Sloveniju, općina Podčetrtek.

Ciljna grupa ove posjete bili su poduzetnici, mala obiteljska gospodarstva, udruge, te ostali dionici koji imaju značajnu ulogu u kulturnom i turističkom razvoju destinacije Pleternice (HR) i Tomislavgrada (BA). Sudionici studijske posjete su imali priliku vidjeti način umrežavanja malih obiteljskih gospodarstva i turističkih udruga koje upravljaju kompletnom turističkom, gastronomskom i ugostiteljskom ponudom grada. Također, sudionici su obišli i nekoliko značajnih gospodarstvenih subjekata i lokacija (zadruge, ugostiteljske i vjerske objekte i turističke atrakcije) koji predstavljaju primjere dobre prakse.

Konačno, sudionici su imali priliku podijeliti međusobna iskustva i razmotriti mogućnosti vlastitog gospodarskog razvoja kroz jačanje postojeće ponude i širenje ponude prema primjerima koje su vidjeli na putovanju. Studijskoj posjeti prisustvovalo je ukupno 30 osoba iz Hrvatske i BiH.

INTERREG

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content