Povratak
Svečano obilježen Dan Grada Pleternice i blagdan našeg zaštitnika sv. Nikole

Svečano obilježen Dan Grada Pleternice i blagdan našeg zaštitnika sv. Nikole

-Upravo po uzoru na svetog Nikolu, zaštitnika djece i mi u gradu kao prioritet uvijek ističemo ulaganje u djecu i kvalitetu života naših obitelji. – izjavila je gradonačelnica Marija Šarić

Povodom Dana Grada Pleternice i njihovog nebeskog zaštitnika svetog Nikole, pored spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i svijeće, nakon čega je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodio euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa.

Program obilježavanja Dana Grada Pleternice upriličen je Svečanom sjednicom Gradskog vijeća koju je prigodnim riječima otvorio predsjednik vijeća Anto Barbarić čestitavši svim Pleterničankama i Pleterničanima dan njihovoga grada i blagdan sv.

Uz gradonačelnicu Mariju Šarić, predsjednika Gradskog vijeća Antu Barbarića i zamjenika gradonačelnice Domagoja Katića, na svečanoj sjednici prisustvovali su izaslanica predsjednika Vlade RH, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, izaslanik ministra branitelja Anto Zelić, izaslanik ministra obrane Dalibor Bajči, predsjednik Skupštine Požeško-slavonske županije Vinko Kasana, gradonačelnici i načelnici te brojni gosti.

Gradonačelnica Marija Šarić spomenula je samo neke od projekata koji su uspješno realizirani, a među njima se svakako ističe Muzej bećarca. Naglasila je i kako puno projekata tek dolazi, poput Dječjeg vrtića u Kuzmici te budućeg Centra za starije osobe.

-Upravo po uzoru na svetog Nikolu, zaštitnika djece i mi u gradu kao prioritet uvijek ističemo ulaganje u djecu i kvalitetu života naših obitelji. Brojne su potpore za djecu, mlade i obitelji. Ključni projekt je dječji vrtić kojeg ćemo uskoro otvoriti, a koji je, između ostaloga, pokazatelj da roditelji rade, da se smanjuje nezaposlenost i da gospodarstvo raste. Kako gospodarstvo raste, dokazuje i činjenica da je i ove godine vidljiv porast broja poduzetnika i obrtnika za više od 10 posto, što u Pletenici već postaje tradicija, a ne privremeni trend. Vjerujem da su ovome barem djelomično pridonijeli i brojni projekti koje radimo uz pomoć europskih sredstava, jer svaki od njih svojim rezultatima djelomično pridonosi rastu potrošnje u našoj sredini. Primjer tome je naš Muzej bećarca koji je mnogima bio veliki upitnik nad glavom. Danas bilježimo 11 000 posjetitelja pa ako računamo da svatko barem dva eura ostavi u našem gradu, stižu i direktne brojke, odnosno dokazi o utjecaju projekata na naše gospodarstvo. U narednoj godini nas čekaju novi projekti, a najveći među njima je Centar za starije osobe, važan isto kao i spomenuti vrtić. Veliki projekti, ali i veliki izazovi. No, idemo korak po korak, dan po dan i prema planu kojega smo si zadali. Vjerujem opet uz podršku svih vas dragih ljudi, partnera i suradnika – istaknula je Šarić.

Izaslanica predsjednika Vlade RH i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić pozdravivši nazočne uputila je čestitke na svemu onome što je u proteklo vrijeme učinjeno u gradu Pleternici.

-Ono što je odlika ovog grada je zajedništvo. I to naše zajedništvo je ono što se vidi i ono što odlikuje ovaj grad. Ali ovaj grad odlikuje i kontinuitet. Kontinuitet smjera, projekata, razumijevanja, kontinuitet podrške i radi svega toga Pleternica je danas gdje je. Pozdravljam vas i u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske, gospodina Andreja Plenkovića i često kao županica Požeško-slavonske županije iskazujem snažnu podršku Vlade Republike Hrvatske koju imamo. To najbolje znaju i svjedoče načelnici i gradonačelnici Požeško-slavonske županije jer oni projekti koje mi postavljamo kao strateške projekte naših općina, gradova i županije postaju i strateški projekti Republike Hrvatske. Na tome našoj Vladi veliko hvala, a takvu podršku očekujemo i u budućnosti.- izjavila je županica Jozić.

Nazočnima su se obratili i gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana, gradonačelnica Novske Marija Kušmiš te načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Buntić. U znak dugogodišnjeg prijateljstva i partnerstva na prekograničnim projektima, potpisana je i Povelja prijateljstva i suradnje između Grada Pleternice i Općine Tomislavgrad.

Na kraju svečane sjednice kao i svake godine do sada uručena su priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima, a ovoga puta dobili su ih Windor d.o.o., Obrt Rovokopačke uluge vlasnika Ivana Stipića, Obrt autoservis Tajzler, Športsko ribolovno društvo Mrena, Školski sportski klub Slavonac, učenice Lucija Grbeš, Ana Didović te učenik Luka Capan.

 

 

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content