Povratak
Tradicionalni susret u Gradskoj kući: “Zahvalni na suradnji i svemu što se čini kako bi naši posjetitelji osjetili mir i spokoj tijekom ovih 9 dana”

Tradicionalni susret u Gradskoj kući: “Zahvalni na suradnji i svemu što se čini kako bi naši posjetitelji osjetili mir i spokoj tijekom ovih 9 dana”

- Iako znam o Devetnici puno i bio sam jednom ovdje, ipak kada je čovjek duže vremena dobije širu sliku ljepote okupljanja i zajedništva tokom ovih devet dana - rekao je p. Anto Gavrić.

Grad je kao i svake godine aktivno uključen u pomoć pleterničkoj župi, odnosno Svetištu Gospe od Suza, posebice u danima prije i za vrijeme trajanja Devetnice kada Pleternicu i njeno Svetište posjeti velik broj ljudi. Tradicionalno kao i svake godine upriličen je susret sa predvoditeljem misnih slavlja, rektorom svetišta i župnim vikarom.

– Zahvaljujem našem dominikancu p. Anti Gavriću koji je naš dragi ovogodišnji i gost i propovjednik na divnim riječima koje čujemo svih ovih dana na našem brijegu Gospe od Suza kao i rektoru svetišta Antunu Ćorkoviću i našem vikaru Luki Čačiću na suradnji koju imamo i svemu što čine kako bi naši posjetitelji osjetili mir i spokoj tokom ovih 9 dana – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Ćorković je također istaknuo kako je suradnja izvrsna te zahvalio Gradu na svim ovogodišnjim aktivnostima. – Puno toga je učinjeno i zato naš brijeg ima jedan poseban značaj u srcima hodočasnika – navodi.

Ovo je prvi duži posjet patera Gavrića Pleternici. – Iako znam o Devetnici puno i bio sam jednom ovdje, ipak kada je čovjek duže vremena dobije širu sliku ljepote okupljanja i zajedništva tokom ovih devet dana – zaključio je.

Nakon susreta u Gradu organiziran je posjet knjižnici i Muzeju bećarca.

Vezane vijesti

Roštiljada u Zarilcu ponovno oduševila: „Koliko energije, mirisa i osmijeha na jednom mjestu“

Pročitaj više

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content