Povratak
U Jakšiću održana 17. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

U Jakšiću održana 17. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

-Cilj programa je razvoj gospodarskih aktivnosti na području pet slavonskih županija stoga s ponosom mogu reći kako je jedan od ključnih projekata programa Slavonija, Baranja i Srijem naš Muzej bećarca koji bilježi pozitivne rezultate i opravdava uvrštenost u program.-Šarić

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u Jakšiću je predsjedao sedamnaestom sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, uoči koje je uručena vrijedna Odluka o financiranju za projekt Požeško-slavonske županije. 

– Kroz osnivanje Savjeta postigli smo vidljivost Slavonije kao prostora iznimnog potencijala, a postavljeni su i jasni temelji za razvoj gospodarstva i industrijsku tranziciju Panonske Hrvatske. U tom smislu riječi zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske na podršci i potpori u svim projektima, kao i na pomoći u nepogodama koje su nas pogađale u posljednjim godinama i 2021. i 2023. godine, a nažalost i neki dan.-izjavila je Jozić 

Na sjednici je predstavljena razvojna tranzicija Slavonije, Baranje i Srijema, ulaganja u poljoprivredu na području Slavonije, Baranje i Srijema, informacije o ulaganju Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u regionalni razvoj Slavonije, Baranje i Srijema te ulaganja u socijalnu politiku Slavonije, Baranje i Srijema. 

-Cilj programa je razvoj gospodarskih aktivnosti na području pet slavonskih županija stoga s ponosom mogu reći kako je jedan od ključnih projekata programa Slavonija, Baranja i Srijem naš Muzej bećarca koji bilježi pozitivne rezultate i opravdava uvrštenost u program.-izjavila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić. 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković rezimirao je dosadašnje efekte projekta Slavonija, Baranja i Srijem, kazavši da je u sedam godina kroz njega uloženo tri milijarde eura. 

– Kao što i mi kao država lovimo korak s onima koji su razvijeniji i napredniji u Europskoj uniji, tako se kroz ovo prioritetno ispunjavanje velikih investicija u slavonske županije nastoji učiniti taj iskorak da ih što više dižemo u pogledu razvijenosti – naglasio je premijer Plenković u Jakšiću. 

Vezane vijesti

Grad Pleternica i ove godine financira kupnju radnih bilježnica

Pročitaj više

Jozić: „U stalnoj smo komunikaciji po pitanju projekata koji se provode na području županije“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content