Povratak
U Pleternici veća potražnja za halama nego za uredima – AC Holik novi najmoprimac PLINK-a

U Pleternici veća potražnja za halama nego za uredima – AC Holik novi najmoprimac PLINK-a

Koliko god da volimo vidjeti tvrtke u našem prostoru, puno više volimo kada one kroz rad ovdje dovoljno osnaže i krenu raditi u vlastitom prostoru - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Dugogodišnje ulaganje u Industrijsku zonu Pleternica posljednjih godina ostvaruje željene rezultate. Unatoč brojnim problemima koji su pratili ta ulaganja trud ove i proteklih gradskih uprava, sudeći po broju investicija i konstantno zainteresiranih investitora se isplatio.

– Kada govorimo o problemima vezanim uz ulaganja u zonu najviše se to odnosi na dio u kojem je Pleternica, za razliku od drugih gradova i općina, morala i još uvijek mora otkupljivati privatno zemljište kako bi formirala parcele. To je naravno puno skuplja priča, no mi nismo dobili državno zemljište kao što je to slučaj u drugim jedinicama lokalne i morali smo zonu formirati na spomenuti način – rekla je pleternička gradonačelnica, Marija Šarić.

Istaknula je kako ju veseli činjenica za povećanom potražnjom zemljišta i gotovih proizvodnih hala. – Nešto slobodnih ureda još imamo, no ako gledamo i PLINK i e-Inkubator popunjenost je preko 80 posto stoga nam je cilj projektirati i izgraditi manje proizvodne hale za naše poduzetnike početnike jer su postojeće konstantno pune – navodi.

Najnoviji stanar pleterničkog Poduzetničkog inkubatora je AC Holik, čiji vlasnik Ivica Holik ističe prednost najma proizvodnih, odnosno uslužnih hala. – Kada kao poduzetnik početnik imate kvalitetan prostor za rad po maloj, odnosno u prvoj godini nikakvoj cijeni, to u mnogome ubrzava rast firme. Meni je ovo odlično rješenje jer dok uređujem prostor u svom vlasništvu mogu neometano raditi – kaže Holik.

Šarić mu je čestitala na otvorenju i poželjela uspješan rad i brzo preseljenje u svoje prostore. – Koliko god da volimo vidjeti tvrtke u našem prostoru, puno više volimo kada one kroz rad ovdje dovoljno osnaže i krenu raditi u vlastitom prostoru – zaključila je.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content