Povratak
Ugovor vrijedan gotovo 24.000,00 eura za projekt Javne ustanove Pleternica i projektnih partnera iz Subotice

Ugovor vrijedan gotovo 24.000,00 eura za projekt Javne ustanove Pleternica i projektnih partnera iz Subotice

U okviru Programa prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Republike Srbije u nadležnosti Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, potpisano je financiranje 25 partnerskih projekata među kojima je i projekt Javne ustanove Pleternica i Hrvatske glazbene udruge Festival bunjevačkih pisama iz Subotice. Projekt “Tambura ritam zajedništva” ukupne vrijednosti 23.517,49 eura za cilj ima popularizaciju tamburaške glazbe i umijeća sviranja tambure u partnerskim državama.

– Dodijeljena financijska sredstva omogućit će nadogradnju Ljetnog tamburaškog kampa u vidu financiranja dodatnih aktivnosti za polaznike te adaptaciju prostora za rad projektnih partnera u Subotici. Izuzetno smo ponosni što ovom suradnjom Pleternica širi svoje partnerstvo i zajednički nastavljamo raditi na promociji i popularizaciji tamburaške glazbe – rekla je ravnateljica Javne ustanove Pleternica, Jasna Hoffmann.

2 milijuna vrijedne ugovore u okviru Programa dodijelio je državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Domagoj Mikulić, naglasivši kako je Povjerenstvo donijelo odluku o financiranju 25 prekograničnih projekata od ukupno 66 prijavljenih.

Uz ravnateljicu Javne ustanove Pleternica i ravnatelja Hrvatske glazbene udruge Festival bunjevačkih pisama Vojislava Temunovića, potpisivanju ugovora u Osijeku nazočila je i gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić.

– Danas odobreni projekti snažan su nastavak suradnje s hrvatskom zajednicom u Republici Srbiji koja je simbolični zamašnjak dobila nedavnim otvorenjem Hrvatskog doma – Matica u Subotici. Drago mi je da je Javna ustanova Pleternica s projektnim partnerima dio priče o zajedništvu i promociji kulturne baštine, najvrjednijega što nas povezuje, a što je odobrenjem projektnog prijedloga prepoznalo i resorno Ministarstvo – rekla je Šarić.

Vezane vijesti

Poduzetički centar Pleternica napisao projekt: “Sredstva su odobrena i radovi na izgradnji novog pogona Stolarije Batori su krenuli”

Pročitaj više

Javni poziv na podnošenje prijava za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content