Povratak
Upute za pomoć izbjeglicama i prijavu smještajnih kapaciteta

Upute za pomoć izbjeglicama i prijavu smještajnih kapaciteta

Ovaj pristup je propisan s nacionalne razine te je važno da koordinirano i zajedno sudjelujemo prilikom pomoći izbjeglicama kako bi u svakom trenutku mogli odgovoriti na sve izazove koji nas očekuju - navodi Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Grad Pleternica zajedno sa ostalim gradovima i općinama Požeško-slavonske županije, a pod koordinacijom županije, radi na pripremi kapaciteta za prihvat izbjeglica iz Ukrajine. Osim prostornih kapaciteta razmatra se način uključivanja pristiglih izbjeglica u suživot zajednice kako bi im se omogućilo sigurno i sadržajno okruženje.

– Pozivamo sugrađane da u grad prijave svoje prazne opremljene kuće u koje je moguće smjestiti izbjeglice, a za prikupljanje pomoći pričekaju naputak Hrvatskog crvenog križa kako bi pomoć bila ciljana, korisna i ravnomjerno raspoređena – poziva Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Svi zainteresirani za pomoć u prihvatu izbjeglica iz Ukrajine mogu se javiti u Grad Pleternicu na broj telefona 251-046 ili mailom na grad@pleternica.hr

Važno je napomenuti kako objekti moraju biti funkcionalni, odnosno moraju imati priključak na električnu energiju, uređen sanitarni čvor s toplom vodom, mogućnost grijanja prostora kao i mogućnost prehrane, odnosno kuhinju.

Nakon same prijave prostor će biti provjeren dali zadovoljava minimalne uvjete te će kao takav biti uveden u evidenciju zajedno s kontakt podatcima vlasnika nekretnine putem kojih će gradske službe stupiti u kontakt u slučaju potrebe.

Uz sami prostor građani se mogu uključiti i kao prevoditelji.

– Ovaj pristup je propisan s nacionalne razine te je važno da koordinirano i zajedno sudjelujemo prilikom pomoći izbjeglicama kako bi u svakom trenutku mogli odgovoriti na sve izazove koji nas očekuju – zaključuje Šarić.

Vezane vijesti

Turnir Matica umirovljenika u pikadu: “Želim vam puno sreće u natjecanju, ali još više ovakvog druženja i zajedništva.”

Pročitaj više

11. rođendan PLINK-a: „Poduzetništvo nam je ključ, radna mjesta su glavna, a onda dolazi sve ostalo.“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content