Povratak
“Uskoro otvaramo suvenirnicu, a do kraja godine očekujemo završetak radova na Muzeju bećarca”

“Uskoro otvaramo suvenirnicu, a do kraja godine očekujemo završetak radova na Muzeju bećarca”

Ukupna vrijednost projekta iznosi 65.772.029,98 kn, a iznos bespovratnih sredstava koji se dodjeljuju iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 55.486.866,07 kn. Od navedenog iznosa 30 milijuna kuna namijenjeno je Muzeju bećarca koji će se protezati na ukupnoj površini od 1400 četvornih metara.

Sve je bliže dovršetak unutarnjeg uređenja i opremanja pleterničkog Muzeja Bećarca, smještenog na jedinstvenom Trgu Bećarca. U to se uvjerila i Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice koja je zajedno sa suradnicima i požeško-slavonskom županicom Antonijom Jozić obišla radove.

Istaknula je tom prigodom kako se do kraja godine očekuje kraj radova, a zatim i otvorenje za posjetitelje. – U odnosu na interpretacijski postav u Interpretacijskom centru Terra Panonica gdje se prezentira prirodna baština, ovdje će, usporedbe radi, biti deset puta više raznolikog sadržaja i ponude vezane uz kulturnu baštinu. Bit će puno multimedije, puno različitih sadržaja koji će prezentirati kulturnu baštinu cijele Slavonije. Jer, želimo se postaviti na turističku kartu Hrvatske i privući turiste iz raznih dijelova Europe i svijeta – rekla je Šarić.

Jozić je pak istaknula kako je ovo najveći projekt nakon sustava Aglomeracije koji se provodi na području Požeško-slavonske županije. – Završava se Interpretacijski centar Muzej bećarca, a u sklopu projekta “Svijet graševine” kojeg smo prijavili s Gradom Pakracom uredit će se i Spahijski podrum u Pakracu kao kulturno dobro i to tako da će sadržavati i knjižnicu i muzej grada Pakraca, ali također i jedan mali interpretacijski centar bogate povijesno-kulturne baštine grada Pakraca – pojašnjava.

Projekt se provodi s partnerima: Grad Pleternica, Požeško-slavonska županija, Muzej grada Pakraca, Gradska knjižnica Pakrac, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije i Javna ustanova Pleternica uz tehničku pomoć Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 65.772.029,98 kn, a iznos bespovratnih sredstava koji se dodjeljuju iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 55.486.866,07 kn. Od navedenog iznosa 30 milijuna kuna namijenjeno je Muzeju bećarca koji će se protezati na ukupnoj površini od 1400 četvornih metara.

Šarić dodaje kako jedan segment samog muzeja, suvenirnica koja će ponuditi domaći proizvod, prvenstveno proizvode zadrugara “Pleterničke korpe” te pleterničke suvenire i suvenire koji će prezentirati prirodnu i kulturnu baštinu ovog područja svoja vrata otvoriti vrlo skoro.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content