Povratak
Velika količina padalina na području Požeško-slavonske županije

Velika količina padalina na području Požeško-slavonske županije

Ono što je važno je da smo od samih početaka pratili situacije i intervenirali na sve pozive građana. Sve službe su i danas u pripravnosti ili na terenu i bit će i narednih dana - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Izuzetno velika količina oborina proteklih, a napose u jučerašnjem danu podigla je razinu Orljave na mjernom mjestu Frkljevci na 485 cm, što ujedno označava da su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave.

Frkljevci kao naselje nisu ugroženi, no pleternička gradonačelnica Marija Šarić tvrdi da su temeljem iskustva konstantno pratili stanje uzvodno.

– Nažalost imamo iskustva u takvim situacijama i konstantno su naše službe pratile stanje vodotoka Orljave. Posebice u dijelu od Kuzmice do mjernog mjesta Frkljevci. Nismo imali nikakvih alarmantnih situacija po pitanju opasnosti za kućanstva, a dio poljoprivrednih površina je poplavljen – ističe Šarić.

Prethodno u jučerašnjem danu oborinske vode stvorile probleme na infrastrukturi jer sami cestovni kanali nisu mogli primiti toliku količinu vode.

– Najviše takvih problema smo imali na gradilištima u našim naseljima, ali i nešto intervencija je bilo i nevezano za te lokacije. Ono što je važno je da smo od samih početaka pratili situacije i intervenirali na sve pozive građana. Sve službe su i danas u pripravnosti ili na terenu i bit će i narednih dana – zaključuje.

Vezane vijesti

Vikend prepun sadržaj za sve uzraste: „Kad zajedno radimo, svi zajedno i uživamo u tome.„

Pročitaj više

Vikend u znaku kreativnosti djece i mladih: „Najljepše je kada naš Trg i naše zgrade budu ispunjene dječjim osmjesima i ovakvim sadržajima.“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content