Povratak
“Veselim se svakom danu koji je pred nama. Posebno nedjelji kad će se pokazati sve ono što su naši mladi naučili”

“Veselim se svakom danu koji je pred nama. Posebno nedjelji kad će se pokazati sve ono što su naši mladi naučili”

Koncert koji će se održati u nedjelju na Trgu bećarca bit će prikaz sveg što je 35 sudionika kampa naučilo u radu s profesorima, a započinje u 19,30 sati. Iza organizacije ovog Ljetnog tamburaškog kampa stoji Hrvatsko društvo tamburaških pedagoga, Javna ustanova Pleternica, Turistička zajednica Grada Pleternice i Grad Pleternica.

Dočekom sudionika i prigodnom dobrodošlicom započeo je Ljetni tamburaški kamp u Pleternici, za koji je nakon javno objavljenog poziva zaprimljeno 35 prijava učenika osnovnih i srednjih škola s područja cijele Hrvatske. Sve sudionike očekuje pet dana rada s vrhunskim profesorima tambure, a svoj rad predstavit će velikim koncertom.

Ravnateljica Javne ustanove Pleternice pod kojom djeluje Muzej bećarca i voditeljica projekta Ljetnog tamburaškog kampa, Jasna Hoffmann, istaknula je kako je ovo jedan od mnogobrojnih projekata koji su povezani s brendom Pleternice kao grada bećarca i s popularizacijom tamburaške glazbe.

– Danas smo ovdje da bi otvorili naš Ljetni tamburaški kamp, kamp kakvog nema u Hrvatskoj. Sretni smo što su djeca pristigla iz svih krajeva Hrvatske, imamo 35 sudionika, svi su učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola u dobi od 14 do 19 godina. Polaznicima smo uz glazbeno-radni dio organizirali i fakultativne aktivnosti. Organizirali smo im edukativne i turističke posjete, a imamo zaduženu eminentnu ekipu glazbenih profesora koji će ih pratiti. Ovo je za grad jedna nova prekrasna pleternička priča, grad bećarca koji ovim kampom pokazuje smjer u kojem idemo – rekla je Hoffmann.

Profesori koji će raditi s polaznicima idućih pet dana su Damir Butković iz Slavonskog Broda, gost iz Subotice Stipan Jaramazović i Krunoslav Dražić. Tu su profesor Vice Zirdum iz Križevaca, Antun Adžić i Valentin Petranović iz Požege te naravno Saša Botički kao voditelj kampa.
– Ciljano smo išli na učenike glazbenih škola jer smo na taj način htjeli raditi s učenicima koji imaju glazbeno predznanje, jer bi im ovaj kamp služio za proširivanje kompletnog znanja o tamburaškoj glazbi i sviranju tambure. Nakon provedenih prijava imamo 35 polaznika kampa, od njih je 11 srednjoškolskog uzrasta, 24 uzrasta osnovne škole. Također, imamo 21 učenika koji nisu iz naše županije, dolaze iz Našica  Đakova, Vinkovaca, Belog Manastira, Bjelovara, Križevaca, Zaboka i Zagreba. Imamo i 14 učenika iz naše županije koji dolaze iz Požege, Jakšića, Kutjeva, Vetova, Pakraca i Pleternice – pojasnio je glazbenu organizaciju kampa Botički.
– Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti kojeg provodi Grad Pleternica. Ono što se trudimo zadnjih par godina je izvući našu baštinu iz ormara i saviti je u funkciju turizma, kako bi ona došla na razinu kakvu zaslužuje, ali isto tako da je sačuvamo od zaborava. Ono što radimo s bećarcem, kroz Trg bećarca, pa do uskoro otvorenog Muzeja bećarca te kroz brojne aktivnosti koje radimo s djecom i mladima, ovo je zapravo jedna kruna svega toga. Ljetni tamburaški kamp je jedna razina više gdje dokazujemo da kroz mlade, kroz struku, pokušavamo postati jedan centar izvrsnosti nematerijalne kulturne baštine – tambure i bećarca. Upravo ovo naše zajedništvo, kad sve svi okupimo, naše tvrtke i ustanove, naši suradnici Glazbene škole i udruga koja je jedna posebna dimenzija u ovome svemu, onda dobijemo jedan dobar proizvod. Izuzetno sam ponosna na sve što smo napravili, najveći dio posla tek slijedi, veselim se svakom danu koji je pred nama. Posebno nedjelji kad će se pokazati sve ono što su naši mladi naučili, ponajprije zbog svojih roditelja koji su ih ovdje upisali i doveli. Ovo je prvi u nizu kampova, oni borave u Pleternici i koriste sve ono što grad nudi od ugostiteljske i turističke ponude – rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Koncert koji će se održati u nedjelju na Trgu bećarca bit će prikaz sveg što je 35 sudionika kampa naučilo u radu s profesorima, a započinje u 19,30 sati. Iza organizacije ovog Ljetnog tamburaškog kampa stoji Hrvatsko društvo tamburaških pedagoga, Javna ustanova Pleternica, Turistička zajednica Grada Pleternice i Grad Pleternica.

vijest: rva.hr

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content