Povratak
Vikend prepun sadržaj za sve uzraste: „Kad zajedno radimo, svi zajedno i uživamo u tome.„

Vikend prepun sadržaj za sve uzraste: „Kad zajedno radimo, svi zajedno i uživamo u tome.„

Okupili smo puno udruga s našeg područja, to je ono što mi nastojimo raditi, potaknuti sve njih na zajedništvo. Kad zajedno radimo, svi zajedno i uživamo u tome. -izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Niz manifestacija mjeseca lipnja se nastavlja i ovog vikenda. Očekuje nas bogat kulturni, tradicijski, gastronomski i sportski program kada baš svatko može pronaći  nešto za sebe.

Sportskih minuta ovoga vikenda neće nedostajati. Već treću godinu za redom, održava se Kup Grada Pleternice kada će se okupiti svi nogometni klubovi s područja Grada Pleternice, a njihovo zajedništvo pokazat će se i ovim Kupom humanitarnog karaktera.

Ni Hrvatska knjižnica i čitaonica u Pleternici ovoga vikenda ne zaostaje sa sadržajem. U petak 14. lipnja, knjižnica će ugostiti Marina Restrapa, osnivača kolumbijske katoličke misije Peregrinos del Amor (Hodočasnici ljubavi) koji će podijeliti svoje svjedočanstvo sa svim prisutnim gostima.

Pripreme za dobro poznatu pleterničku Fišijadu su u tijeku. U subotu 15. lipnja od 16:30 sati natjecateljske ekipe odmjerit će svoje kulinarske sposobnosti u pripremanju fiša, a za najbolje gastro znalce pripremljene su i prigodne nagrade.

Uz standardu ponudu fiša, udruga Pleternički čoraci, koja je i organizator Fišijade, priprema poznate šarane na rašljama kako nitko ne bi ostao gladan. U sklopu Fišijade održat će se i Sajam lokalnih proizvoda.

Nakon Fišijade, posjetitelji se sele na Trg bećarca kako bi svi zajedno bodrili naše Vatrene u prvoj utakmici Europskog prvenstva 2024. protiv Španjolske od 18 sati.

-Kao i svake godine, ponovno smo udružili svoje snage. Naši Pleternički čoraci već tradicionalno potiču organizaciju Pleterničke Fišijade, naravno uz podršku Grada i Turističke zajednice te gradskih tvrtki. Okupili smo puno udruga s našeg područja, to je ono što mi nastojimo raditi, potaknuti sve njih na zajedništvo. Kad zajedno radimo, svi zajedno i uživamo u tome. -izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

U nedjelju istog vikenda ponovno smo na Trgu bećarca kada  će razna kulturno umjetnička društva iz Hrvatske, ali i šire, upoznati brojne posjetitelje sa svim bogatstvom tradicije na dobro poznatoj lipanjskoj manifestaciji – Smotru folklora Lidas kojoj je suorganizator KUD Orljava.

Tradicijski plesovi nude ljubiteljima folklora sadržaj za pamćenje jer se na jednom mjestu može upoznati bogatstvo tradicijskih običaja i nošnji uz veselu atmosferu koja izmami na sunčane ulice velik broj posjetitelja.

Sve ostale informacije možete pronaći na plakatima u prilogu.

 

Vezane vijesti

Grad Pleternica i ove godine financira kupnju radnih bilježnica

Pročitaj više

Jozić: „U stalnoj smo komunikaciji po pitanju projekata koji se provode na području županije“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content