Povratak
Volonterskim akcijama sanirana šteta na Grbavici: “Kada se udružimo zajedno možemo napraviti velike stvari”

Volonterskim akcijama sanirana šteta na Grbavici: “Kada se udružimo zajedno možemo napraviti velike stvari”

U strop je ugrađena ventilacija, kamene klupčice su ugrađene na unutarnjoj strani prozora. Također, produžena je i nadstrešnica ispred spremišta kako bi mogli odlagati razne stvari bez straha od kiše. Ukupna vrijednost svih radova iznosi oko 12.000 eura, no taj iznos bi bio puno veći da nije bilo hvalevrijednog pothvata članova udruge koji su organizirali dobrovoljne radne akcije u svoje slobodno vrijeme.

Udruga za sport i rekreaciju „Grbavica” okuplja oko 100 članova koji aktivno djeluju unutar udruge te sudjeluju u raznim događajima. Prije nekoliko godina izgrađen je objekt gdje se okupljaju članovi udruge, a u sklopu kojeg je uređeno i nogometno igralište na kojem se redovito održavaju – svim Pleterničanima – dobro poznati nogometni turniri.

Nažalost, velika vremenska elementarna nepogoda u srpnju ostavila je traga i na objektu udruge Grbavica. No, kad je posao u pitanju, članovima udruge nije problem zasukati rukave. Šteta je bila velika, ali uz građevinski materijal, koji je osigurao Grad Pleternica, i razne donacije, članovi udruge uspješno su obnovili svoj prostor.

– Sanirali smo krovište i strop koji su nastradali u nevremenu i zamijenili novim. Također, zamijenili smo staru dotrajalu stolariju novom što smo, kao što je rečeno na godišnjoj skupštini, svakako namjeravali ove godine napraviti – rekao je Tomislav Vidaković, predsjednik udruge.

Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić je obišla radove te pohvalila članove udruge na njihovoj nesebičnoj želji i radu kojim obogaćuju naselje Ivanindvor.

– Uvijek je lijepo doći na Grbavicu, među članove udruge koji izuzetno puno rade za lokalnu zajednicu. Radovi na obnovi doma još su jedan pokazatelj kako kada se udružimo zajedno možemo napraviti velike stvari, velike projekte, koji ostaju našim stanovnicima na uživanje i korištenje – rekla je Šarić.

Osim vanjskog uređenja, uređen je i prostor unutar objekta. U strop je ugrađena ventilacija, kamene klupčice su ugrađene na unutarnjoj strani prozora. Također, produžena je i nadstrešnica ispred spremišta kako bi mogli odlagati razne stvari bez straha od kiše. Ukupna vrijednost svih radova iznosi oko 12.000 eura, no taj iznos bi bio puno veći da nije bilo hvalevrijednog pothvata članova udruge koji su organizirali dobrovoljne radne akcije u svoje slobodno vrijeme.

– Jedan od većih prioriteta nam je i uređenje mosta koji vodi do objekta, a želja nam je i dodatno urediti dječje igralište – zaključio je Vidaković.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content