Povratak
Zaključen dvodnevni seminar gajdašica i gajdaša: “Ovakvim edukacijama podižemo kvalitetu rada KUD-ova”

Zaključen dvodnevni seminar gajdašica i gajdaša: “Ovakvim edukacijama podižemo kvalitetu rada KUD-ova”

- Ovakvim edukacijama podižemo kvalitetu naših kulturno umjetničkih društava koji u posljednjim godinama imaju visok nivo odgovornosti prilikom predstavljanja Pleternice na raznim smotrama, jer ipak oni dolaze iz Grada bećarca - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice kroz smijeh.

Dvodnevni seminar pod vodstvom poznatog graditelja i svirača tradicijskih instrumenata Stjepana Večkovića, financiran od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske došao je svome kraju, a sudeći po komentarima polaznika edukacija ovog tipa je bila pun pogodak.
– Središte pozornosti bilo je usmjereno na učenje sviranja aerofonih instrumenata – gajdi, dvojnica i diplica, a za sudjelovanje u seminaru nije bilo potrebno posjedovati instrumente. Važno je da su polaznici došli s velikom voljom za učenje novih stvari – ističe Jasna Hoffmann, ravnateljica Javne ustanove Pleternica.
Uistinu, 20-ak okupljenih, posebice mladih pozorno je slušalo i upijalo sve, za njih, nove informacije. To je, navodi Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice uspjeh i pokazatelj kako tradicionalni instrumenti imaju itekako pažnju djece i mladih.
– Na nama kao Gradu je da kroz ovakve projekte pružamo mogućnosti zainteresiranoj publici, a kada vidimo da se na takve radionice odazivaju u prvom redu mladi onda nema sumnje kako je ovo itekako dobar smjer. Ovakvim edukacijama podižemo kvalitetu naših kulturno umjetničkih društava koji u posljednjim godinama imaju visok nivo odgovornosti prilikom predstavljanja Pleternice na raznim smotrama, jer ipak oni dolaze iz Grada bećarca – navodi Šarić kroz smijeh.

Vezane vijesti

Pleterničani i gosti ispunili šor: “Hvala vam što ste svojim dolaskom iskazali ljubav prema tradiciji”

Pročitaj više

Velikih 15 godina manifestacije “Običaji starog zavičaja”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content