Povratak
Započela obnova pleterničkog gradskog parka: “Zajedničkom akcijom smo ispunili dječje želje”

Započela obnova pleterničkog gradskog parka: “Zajedničkom akcijom smo ispunili dječje želje”

Već idući tjedan nastavljamo sa postavljanjem novih sadržaja kako bi naš park ponovno postao ljepšim mjestom za odrastanje najmlađih sugrađana - izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Kako bi gradski park ponovno zasjao u punom sjaju, Dječje gradsko vijeće je udružilo snage s Gradom Pleternica te organiziralo Naj-akciju 2023. pod nazivom „Obnovi svoj park“.

– Želja vijećnika bila je ovom akcijom obnoviti dječje igralište u gradskom parku koje je stradalo uslijed vremenskih nepogoda. Dječje gradsko vijeće promatra i uočava stanja i potrebe djece u gradu te ih potiče na volonterske aktivnosti, a ovom smo akcijom realizirali neke od dječjih potreba i prijedloga s ciljem boljeg i ljepšeg odrastanja – izjavila je Valentina Stojčević, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća.

Akciji su se odazvali volonteri i članove Udruge Osmjeh, roditelji te Učeničko vijeće kao predstavnik OŠ fra Kaje Adžića.

Pleternica je grad prijatelj djece te tijekom godina uistinu osluškuje dječje potrebe pa rado uvažava ovakve hvalevrijedne akcije na korist svih stanovnika s područja Grada Pleternice. A kako bi djeca još više uživala u igri u parku, Grad Pleternica je uz potporu Ministarstva osigurao i nove sprave koje će upotpuniti gradski park. Osim novih sprava, Gradski park krasit će i obnovljeno košarkaško igralište.

Akciji se pridružila i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić te najavila nove aktivnosti na uređenju Gradskog parka.

– Ovim putem zahvaljujem svim sudionicima na odvojenom vremenu, dobroj volji i pozitivnom raspoloženju jer smo zajedničkom akcijom ispunili dječje želje te pokrenuli obnovu parka. Već idući tjedan nastavljamo sa postavljanjem novih sadržaja kako bi naš park ponovno postao ljepšim mjestom za odrastanje najmlađih sugrađana – izjavila je Šarić.

Vezane vijesti

Lipanj u Pleternici: “Pozivamo sve naše sadašnje i buduće posjetitelje da nam se pridruže kako bi osjetili toplinu zajedništva koju mi ovdje pružamo.”

Pročitaj više

Pleternica domaćin poluzavršnog Državnog natjecanja iz mini nogometa: “Fair Play mora biti osnova svakog sporta!”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content