Povratak
Završen Aurea fest – nastupila i Pleterničanka Ana Baketarić

Završen Aurea fest – nastupila i Pleterničanka Ana Baketarić

- Mi smo, kao i mnogobrojne generacije odrastali uz ovaj festival i uvijek smo ponosni na njega, a ponos je tim veći kada na pozornici vidite djevojku koja je rasla i stasala na našim Cvjetićima glazbe, a danas uživa pljesak publike u Požegi - ističe Šarić.

Uz Šimu, Slavonske lole, Satir, Štefa, Bećaruše i druge tamburaške legende nastupila je i Pleterničanka Ana Baketarić sa pjesmom Vječna ljubav. Kao i proteklih godina tako je i ovogodišnji festival iznijedrio 20 kvalitetnih slavonskih skladbi koje će zasigurno u predstojećem vremenu naći svoj put do slušatelja.

Festivalu je prisustvovala i pleternička gradonačelnica Marija Šarić koja s posebnim ponosom ističe nastup svoje sumještanke na ovako velikom i ozbiljnom festivalu kao što je Aurea fest u Požegi. – Mi smo, kao i mnogobrojne generacije odrastali uz ovaj festival i uvijek smo ponosni na njega, a ponos je tim veći kada na pozornici vidite djevojku koja je rasla i stasala na našim Cvjetićima glazbe, a danas uživa pljesak publike u Požegi – ističe Šarić.

Ističe nadalje kako zajeničkom sinergijom gradova i općina možemo podići kvalitetu ponude, usluge i sadržaja u turističkom kontekstu.

– Iznimno mi je drago bilo sudjelovati na Aurea festu ove godine. Grad Požega kao centar naše županije zaslužuje ovakav festival, kojim promiče bogatstvo tamburaške glazbe uz koju su naše generacije odrastale. Na nama je da baštinu čuvamo i prenosimo je na mlađe naraštaje kako bi sačuvali to bogatstvo i sačuvali svoj identitet. Uz Muzej bećarca kojega mi u Pleternici završavamo zajedničkim snagama možemo našu baštinu staviti u funkciju turizma te tako doprinijeti razvoju naših subjekata u turizmu, obiteljskih gospodarstava i svih ostalih dionika čiji su proizvodi i usluge sastavni dio ponude turistima. Put je to kojim idemo i koji će vjerujem pomoći boljitku života naših sugrađana -zaključuje.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content