Povratak
Završen još jedan “Zaželi”: “S nestrpljenjem očekujemo novi natječaj i nastavak programa”

Završen još jedan “Zaželi”: “S nestrpljenjem očekujemo novi natječaj i nastavak programa”

Projekt je uspješno priveden kraju svakako je ostvario svoj cilj i svrhu, utjecalo se na smanjenje nezaposlenosti i zajedničkim djelovanjem stvoreni su uvjeti za dostojanstveno, kvalitetno, sigurno i aktivno življenje u lokalnoj zajednici.

Nakon 18 mjeseci provedbe projekta Zaželi i ostvari – faza II, današnjom završnom konferencijom zaključen je ovaj izuzetno važan projekt kroz koji su ostvareni mnogobrojni rezultati. Tako je zahvaljujući projekt zaposleno 30 žena na vrijeme od 12 mjeseci kako bi pružale pomoć i potporu za više od 180 krajnjih korisnika.

– Ovo je već treći projekt „Zaželi“ kojeg je grad s partnerima proveo, koji se pokazuje kao najvažniji u našim ruralnim sredinama, jer brine o jako velikom broju korisnika i omogućava našim ženama zaposlenje. Zapravo je puno važniji jer stvaramo jedno zajedništvo na terenu, brinemo jedni o drugima i pokazujemo koliko je važna socijalna dimenzija u svemu što radimo – ističe pleternička gradonačelnica Marija Šarić.

U tom periodu su pružale pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, održavanju čistoće stambenog prostora kao i pomoć pri spremanju krajnji korisnika. Također vodile su brigu o higijeni, pomagale u socijalnoj integraciji te u ostvarivanju raznih potreba kao što su dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i slično.

– U ovom međuprostoru dok čekamo novi projekt, već početkom naredne godine, spremni smo da se prvi dan prijavimo na novi natječaj. Uz veliku pomoć Centra za socijalnu skrb smo zbrinuli one najkritičnije korisnike koji zaista nemaju nikoga, putem programa za redovnu pomoći u kući, da ih ipak zbrinemo. Hvala našim korisnicima koji su prihvatili pomoć naših žena i hvala vama ženama, jer vi ste na prvoj crti, nije bilo jednostavno, ali vi ste prošle sve to bez velikih problema, te vam zahvaljujem i čestitam – rekla je Šarić.

Projekt započeo potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava na razdoblje provedbe od 18 mjeseci u iznosu od 2.783.200,00 kuna te je u 100 postotnom iznosu financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Partneri projekta su Centar za socijalnu skrb Požega i Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Požega. Ravnatelj Centra za socijalni skrb Vjekoslav Potočanac također se obratio prisutnima, te naglasio kako je suradnja grada i Centra podignuta na višu razinu, te da uredno brinu o svojim krajnjim korisnicima.

– Putem ovih projekata pokrili smo osam jedinica lokalne samouprave, tri grada i pet općina. Program ima višestruke benefite, ali prije svega zapošljavanje teže zapošljivih skupina, posebno žena, te na kraju briga o krajnjim korisnicima, ljudima starije životne dobi – istaknuo je Potočanac.

Predstojnica ureda zavoda za zapošljavanje Jasminka Antunović čestitala je ženama na novo stečenim vještinama i zahvalila im za sudjelovanje u projektu, također je čestitala svima na uspješno završenom projektu.

Projekt je uspješno priveden kraju svakako je ostvario svoj cilj i svrhu, utjecalo se na smanjenje nezaposlenosti i zajedničkim djelovanjem stvoreni su uvjeti za dostojanstveno, kvalitetno, sigurno i aktivno življenje u lokalnoj zajednici.

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content