Povratak
Završen projekt Svijet kroz dječje oči – drugi dio: Hvala vam svima!

Završen projekt Svijet kroz dječje oči – drugi dio: Hvala vam svima!

Ni kiša i ružno vrijeme nisu spriječili Društvo naša djeca Pleternica da organizira Obiteljsku olimpijadu – zajedničko druženje djece i roditelja.

– Ovom aktivnošću proslavili smo završetak projekta usmjerenog podršci obitelji i zaštiti i promicanju prava djece “Svijet kroz dječje oči-2.dio”. U sklopu projekta koji se provodi od studenog prošle godine održavale su se kazališne radionice, zatim glazbene, likovne, plesne, filmsko-kritičke radionice, večeri društvenih igara i edukacije za djecu o pravima djece na kojima su djeca ispunila i pravo na svoje želje izabravši sprave za novo dječje igralište u Pleternici na tribini s gradonačelnicom – rekla je Renata Matičević, voditeljica projekta.

U sklopu projekta organizirana je i edukacija za volontere, a velik broj građana volontera uključio se svojim znanjem, voljom i aktivnošću u provedbu projekta.

– Jučer smo u poslijepodnevnim satima organizirali još jedno zajedničko obiteljsko druženje, nakon Kviza povodom Međunarodnog dana obitelji i Biciklijade povodom otvorenja Ranča Čondić. Obiteljska olimpijada organizirana je povodom Dana igara te su se roditelji i djeca okušali u raznim i pomalo neobičnim sportovima. Igrao se tako nogomet s loptom za plažu, vrtio hula-hop, nosila se loptica na podlošku, hodalo se s balonom na čelu, vuklo se uže, igrale su se društvene igre.. Osim djece, koja su oduševljeno sudjelovala u svim igrama, svoje oduševljenje nisu skrivali ni roditelji koji su se također uključili. Na našoj olimpijadi svatko je mogao izraditi svoju medalju, tako da su svi bili mali (i veliki) pobjednici – pojasnila je Matičević.

Cijeli projekt financijski podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih s 41.000,00 kuna, a provodi se u partnerstvu s Udrugom Osmjeh i Gradom Pleternica.

– Ponosni smo na sve sudionike ovog projekta i od srca im zahvaljujem na svemu što su učinili – zaključila je.

 

Vezane vijesti

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content