Povratak
Završena obnova DVD-a Sesvete: “Vatrogasci su posebna skupina koja se nesebično daje za svoju zajednicu u najtežim trenucima”

Završena obnova DVD-a Sesvete: “Vatrogasci su posebna skupina koja se nesebično daje za svoju zajednicu u najtežim trenucima”

Vjerujem kako ćete ovu obnovljenu zgradu koristiti na dobrobit cijele zajednice. Neka vam služi dobro, neka bude što više sreće, veselja, zdravlja i radosti, što manje tužnih trenutaka i aktivnosti vezanih uz požare - rekao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice.

Završnom konferencijom obnove zgrade Vatrogasnog doma DVD-a Požeške Sesvete zaključen je ciklus energetskih obnova u ovom periodu. Kako je već i rečeno, radi se o ukupno 9 zgrada koje su kroz program energetske obnove obnovljene s ciljem stvaranja boljih uvjeta za njezine korisnike.

Ukupna vrijednost zadnje predstavljenog projekta, ovog sesvetačkog je nešto više od 450 tisuća kuna, od čega je gotovo 300 tisuća sufinanciranje Europske unije. Zoran Bilić, predsjednik DVD-a Požeške Sesvete istaknuo je kako oni svojim izvornim sredstvima nisu u mogućnosti raditi tako velike zahvate. – Iz tog razloga smo zahvalni Gradu i Poduzetničkom centru koji su prepoznali potrebu za obnovom našeg doma i realizirali ovaj projekt koji će služiti cijeloj našoj zajednici – kaže Bilić.

Projektne aktivnosti je predstavila Barbara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica koja je istaknula kako je osim same obnove odrađen i niz drugih aktivnosti. – Provedba mjera energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u sklopu koje je povećana toplinska zaštita vanjskog zida, povećana toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamijenjena vanjska stolarije, te ugrađen novi visokoučinkoviti sustav grijanja rezultirala je smanjenjem od 73,42 posto prema potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje. Korisnici zgrade dobili su ugodnije mjesto za boravak, a istovremeno će porasti svijest o važnosti korištenja mjera EnU, racionalnijem gospodarenju energijom te smanjenju CO2 u okoliš – ističe Rudež.

– Ovo je još jedna potvrda kako Grad Pleternica skrbi o ravnomjernom razvoju na svoj području. Vatrogasci su pri tom posebna skupina koja se nesebično daje za svoju zajednicu u onim najtežim trenucima, kada je pomoć najpotrebnija, stoga je zadovoljstvo završenim projektom još veće. Vjerujem kako ćete ovu obnovljenu zgradu koristiti na dobrobit cijele zajednice. Neka vam služi dobro, neka bude što više sreće, veselja, zdravlja i radosti, što manje tužnih trenutaka i aktivnosti vezanih uz požare – rekao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content