Povratak
Završeni Cvjetići glazbe 2023.: Od dječje igre do festivala vrhunske kvalitete

Završeni Cvjetići glazbe 2023.: Od dječje igre do festivala vrhunske kvalitete

Ovakva sjajna uvertira u Lipanjske dane amaterskog stvaralaštva najbolji je pokazatelj da Pleternica kao Grad bećarca ima spremne najmlađe baštinike koji njeguju i čuvaju našu baštinu od zaborava – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Nastao kao dječja igra u školskom dvorištu, Glazbeni festival Cvjetići glazbe na svom 29. izdanju ovoga vikenda okupio je brojne posjetitelje, zaljubljenike u tamburašku glazbu. Velika posjećenost pokazuje kako su Cvjetići glazbe prerastali u tamburaški festival vrhunske kvalitete s čime bi se zasigurno složili svi koji su uživali u izvrsnim dječjim interpretacijama oba dana festivala.

Prve večeri posjetitelji su uživali u izvedbama poznatih tamburaških hitova poput „Poleti Sokole“, „U san mi dođu tambure“ i drugih, a stručni žiri najuspješnijim je ocijenio Stjepana Cvitića s pjesmom „ Ako zora ne svane”, dok je titulu najcvjetića zaslužila Nea Galić s pjesmom “Dika mornar”. Treće mjesto interpretacijske večeri pripalo je Borni Erjavcu, dok je Lana Bobek s izvedbom pjesme „Tako je Stipa volio Anu“ osvojila drugo mjesto.

Nepovoljni vremenski uvjeti večer autorskih pjesama preselili su u multimedijalnu dvoranu IC Terra Panonica, no promjena lokacije nije utjecala na dobru atmosferu i izuzetno dječje stvaralaštvo koje nadilazi razinu amaterizma. Kako je naglasio predsjednik udruge organizatora Valentin Petranović, novost je ta što su sve autorske pjesme notno zapisane što će omogućiti popularizaciju pjesama i samu retrospektivu festivala.

Između trinaest vrhunskih glazbenih izvedbi, stručni žiri u sastavu Ane Baketarić, Antuna Adžića, Ivana Karadže i Tomislava Gašparovića odlučio je da je pobjednica autorske večeri Lana Bobek s pjesmom „Dok postojim“. Također, prema ocjenama žirija, na drugom mjestu pronašao se Borna Erjavac, a na trećem Stjepan Cvitić.

– Na prvom mjestu želim zahvaliti našim cvjetićima, mladim glazbenicima koji sa žarom čuvaju tamburašku glazbu od zaborava, a što su tijekom obje večeri prenijeli na sve prisutne. Ovakva sjajna uvertira u Lipanjske dane amaterskog stvaralaštva najbolji je pokazatelj da Pleternica kao Grad bećarca ima spremne najmlađe baštinike koji njeguju i čuvaju našu baštinu od zaborava – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content