Povratak
Zdravo zdravlje u Dječjem vrtiću Tratinčica u Pleternici: “Kreativne i zabave radionice o prehrambenim navikama”

Zdravo zdravlje u Dječjem vrtiću Tratinčica u Pleternici: “Kreativne i zabave radionice o prehrambenim navikama”

- S velikim veseljem možemo reći kako su naša djeca zavoljela odlazak u sportsku dvoranu i s lakoćom izvršavaju sve zadatke koje ona donosi, a radionice o prehrambenim navikama su bile edukativne te još više zabavne i kreativne - istaknula je Bajić.

Učiti djecu od malih nogu zdravim hranidbenim navikama i sportu je jedan od ključnih zadataka nedavno završenog projekta “Zdravo zdravlje” koji se provodio u Dječjem vrtiću Tratinčica u Pleternici.

Po budnim okom magistrice kineziologije Emanuele Bajić polaznici su radili na poboljšavanju tjelesnog razvoja i pobuđivanju želje za tjelesnom aktivnošću, te stvarali zdrave prehrambene navike.

– S velikim veseljem možemo reći kako su naša djeca zavoljela odlazak u sportsku dvoranu i s lakoćom izvršavaju sve zadatke koje ona donosi, a radionice o prehrambenim navikama su bile edukativne te još više zabavne i kreativne – istaknula je Bajić.

Dob 3-6 godina idealno je vrijeme za uključivanje djece u aktivnosti – jer je u tom periodu života intenzivan razvoj motoričkih vještina, a sudjelovanje u organiziranim sportskim i društveni aktivnostima pozitivno je utjecalo na njihov razvoj

– Na tjednoj bazi smo imali dva treninga sa 7 vrtićkih skupina u trajanju od 60 minuta, a tokom cijelog projekta odrađeno je ukupno 122 treninga – zaključuje.

No niti prehrambeni dio nije bio manje zastupljen tako su djeca u vlastitom vrtu u dvorištu vrtića uzgajala svoje povrće, a odrađeno je ukupno 48 radionica o higijeni, potrebi za spavanjem i važnosti zdrave prehrane.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content