Povratak
11. rođendan PLINK-a: „Poduzetništvo nam je ključ, radna mjesta su glavna, a onda dolazi sve ostalo.“

11. rođendan PLINK-a: „Poduzetništvo nam je ključ, radna mjesta su glavna, a onda dolazi sve ostalo.“

-Poduzetništvo nam je ključ, radna mjesta su glavna, a onda dolazi sve ostalo. Bez radnih mjesta nema ni boljih uvjeta za naše stanovnike, a mi ćemo i dalje raditi na poboljšanju kvalitete života naših sugrađana. - izjavila je Šarić.

„Poduzetništvo kao ključ razvoja ruralnih sredina“ naziv je konferencije organizirane povodom 11. rođendana Poduzetničkog inkubatora –  PLINK-a. 

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić prilikom pozdravnog govora naglasila je kako je ponosna što Pleternica uvijek poduzetništvo i razvoj gospodarstva ističe kao prvi prioritet i radi na tome da naši građani ondje imaju radna mjesta. 

Ova konferencija na neki način na prvo mjesto stavlja poduzetništvo kao ključan razlog zašto se ruralne sredine razvijaju jer niti jedan nogostup, niti vodovod niti dječji vrtić neće pomoći da ljudi ostaju jer ako nemaju radno mjesto niti plaću, ako ne mogu u svom prostoru odgajati svoju obitelj onda je teško razvijati sredine. – izjavila je Jozić. 

Tema današnjih panela bila je korištenje bespovratnih sredstava kao dodatnog kotačića u razvoju poduzeća koji omogućava brži razvoj, nova zapošljavanja i nove dodatne vrijednosti. 

Danas ćemo imati priliku iz prve ruke čuti životne priče mladih poduzetnika koji su se odvažili samozaposliti, riskirati i tako pridonijeti gospodarskom razvoju našeg grada. Osim njih, s nama su i poduzetnici koji djeluju dugi niz godina, a kroz bespovratna ulažu u rast i razvoj.-rekla je direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež. 

“Samozapošljavanje – veliki korak u poduzetništvu” bio je naziv prvog panela u kojem su svoje iskustvo podijelili su Estera Novak, vlasnica tvrtke ESti Medi-Pedi, Mateja Božić, vlasnica obrta Dizajn by Mateja, Hrvoje Miličević i Tonka Tutić, vlasnici Party Time igraonice te Nikola Stanišić, vlasnik tvrtke Funky Food. 

Kroz panel pod nazivom „EU projekti – izazov i razvoj“ gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić svoje je paneliste zamolila da podijele svoje iskustvo u projektima, ali i općenito o poduzetništvu s naglaskom na poslovanje u ruralnoj sredini. 

U panel raspravi sudjelovali su Mario Brekalo, vlasnik tvrtke Metalpress, Anto Barbarić, vlasnik obrta Microplet, Goran Šutalo, predsjednik HGK Požega te Barbara Rudež kao direktorica Poduzetničkog centra Pleternica. 

– Mali i srednji poduzetnici glavni su nositelji gospodarstva, inovacija, zapošljavanja i društvene integracije. Drago mi je što su s nama naši poduzetnici koji će prenijeti svoje iskustvo u radu, koji će nam dati motiv za dalje, koji će poduzetnicima početnicima još dodatno dati vjetar u leđa kako bi svi zajedno izmijenili iskustva i gurali se naprijed jer jedino kad se držimo zajedno možemo ići naprijed i rasti i razvijati se.-izjavila je Šarić. 

Gradonačelnica je naglasila kako Grad Pleternica stoji svim poduzetnicima na raspolaganju kroz program razvoja gospodarstva Grada Pleternice za manja ulaganja koja planiraju u narednim godinama. 

-Poduzetništvo nam je ključ, radna mjesta su glavna, a onda dolazi sve ostalo. Bez radnih mjesta nema ni boljih uvjeta za naše stanovnike, a mi ćemo i dalje raditi na poboljšanju kvalitete života naših sugrađana. Grad priprema brojne natječaje na koje će se poduzetnici moći prijaviti, ali i za sva ona druga manja ulaganja koja planirate.-zaključila je Šarić. 

Vezane vijesti

Muzej bećarca – ponosni partner 58. Međunarodne smotre folklora Zagreb

Pročitaj više

Međunarodni konjički turnir: „Pleternica u top 3 međunarodna zaprežna turnira u svijetu i najveći konjički turnir u Hrvatskoj“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content