Povratak
Vikend u znaku kreativnosti djece i mladih: „Najljepše je kada naš Trg i naše zgrade budu ispunjene dječjim osmjesima i ovakvim sadržajima.“

Vikend u znaku kreativnosti djece i mladih: „Najljepše je kada naš Trg i naše zgrade budu ispunjene dječjim osmjesima i ovakvim sadržajima.“

-Zahvalna sam vam svima na podršci kroz sve naše manifestacije jer dokle god vi dolazite u ovako velikom broju i dokle god obitelji s djecom ovako koračaju našim ulicama, sve ono što radimo ima smisla.-izjavila je Marija Šarić.

Centar manifestacija proteklog vikenda bio je Trg bećarca. Lipanjska priča započela je 30. jubilarnom obljetnicom dječjeg tamburaškog festivala Cvjetići glazbe, a kao sjajna uvertira u festival bila je završnica multimedijalnog projekta Moja.hr održana dan prije.

Kao najkreativniji ocijenjen je ovogodišnji pobjednik David Županić iz Varaždinske županije, a našu županiju su predstavljali  Anita Ivičić i Matija Katić.

Kreativnost, i to dječja, do izražaja je došla iduća dva dana kada je dječji tamburaški festival Cvjetići glazbe i ove godine na ispunjenom Trgu bećarca okupio brojne posjetitelje i zaljubljenike u tamburašku glazbu koji su iznova uživali u dječjim nastupima oba dana festivala.

-Prošle godine smo imali 16 izvođača, ove godine je njih 26 što je stvarno velika brojka na koju smo iznimno ponosni. Podigli smo jednu stepenicu više na samom festivalu i mislim da smo na dobrom putu kako bi ova tamburaška glazba uspjela na glazbenoj sceni.- rekao je Valentin Petranović, predsjednik Glazbenog društva Cvjetići glazbe

Prva večer ove godine je interpretacijsko-retrospektivnog karaktera te su izvedene pjesme s prošlogodišnje autorske večeri, uz neke dobro poznate tamburaške hitove.

-Izuzetno me veseli što je tamburaška glazba iz godine u godinu sve popularnija, veseli me da smo na Trgu bećarca, u blizini Muzeja bećarca i uistinu sam sretna što ćemo večeras uživati u retrospektivi pjesama Cvjetića glazbe i tamburaškoj glazbi koju će izvoditi naši najmlađi –  rekla je požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Druga večer bila je rezervirana za autorske pjesme koje su napisane aranžmanski s pripadajućim notnim zapisom kako bi pjesme živjele i nakon festivala.

-Najljepše je kada naš Trg i naše zgrade budu ispunjene dječjim osmjesima i ovakvim sadržajima. Ja sam zaista ponosna gradonačelnica, posebno kada vidim vas sve ovdje. Zahvalna sam vam svima na podršci kroz sve naše manifestacije jer dokle god vi dolazite u ovako velikom broju i dokle god obitelji s djecom ovako koračaju našim ulicama, sve ono što radimo ima smisla.-izjavila je Marija Šarić.

Stručni žiri u sastavu Ane Baketarić, Vesne Pisarović, Matije Prše i Jasmina Gašparca odlučio je da je pobjednik autorske večeri Filip Kresovljak s pjesmom „Ljutko“. Također, prema ocjenama žirija, na drugom mjestu pronašao se Fabijan Kovačević, a na trećem Lana Bobek.

 

Vezane vijesti

Međunarodni konjički turnir: „Pleternica u top 3 međunarodna zaprežna turnira u svijetu i najveći konjički turnir u Hrvatskoj“

Pročitaj više

Gradsko vatrogasno natjecanje mladeži i članova: „Siguran sam kako će ova djeca sljedećih godina preuzeti odgovornost vatrogastva u Pleternici“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content