Povratak
Završena Škola plivanja: „Imamo 26 novih plivača s pleterničkog područja“

Završena Škola plivanja: „Imamo 26 novih plivača s pleterničkog područja“

-Posebno smo ponosni na 26 novih mladih plivača s područja našega grada, koji su dobili priliku upotpuniti svoje školske praznike, naučiti plivati i družiti se sa vršnjacima iz ostalih gradova i općina.-Šarić

Po prvi puta Požeško-slavonska županija je osigurala  Školu plivanja za učenike svih osnovnih škola kojima je osnivač, a uz stručno vodstvo osam kineziologa, besplatno ju je pohađalo oko 320 osnovnoškolaca iz jedanaest škola.

-Posebno smo ponosni na 26 novih mladih plivača s područja našega grada, koji su dobili priliku upotpuniti svoje školske praznike, naučiti plivati i družiti se sa vršnjacima iz ostalih gradova i općina. Kao grad prijatelj djece, uvijek se rado odazivamo partnerstvom u ovakvim kvalitetnim projektima – istaknula je gradonačelnica Šarić.

Na samoj dodjeli završnih diploma učenike je pozdravio Ferdinard Troha, zamjenik požeško-slavonske županice, zahvalivši pritom svim sudionicima.

-Zahvaljujem se svim profesorima i mentorima  koji su bili uz djecu i učili ih plivati. Vjerujem kako će ovaj projekt i u budućnosti biti isto toliko atraktivan i da će se odazvati još veći broj djece.- izjavio Troha.

U suradnji sa Školskim sportskim savezom Požeško-slavonske županije, učenici s područja Požeštine završili su trotjednu ljetnu avanturu u Aquaparku Shhhuma u Velikoj, a među njima je bilo i 26 učenika iz OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici.

Uz Požeško-slavonsku županiju, projekt vrijedan gotovo 25 tisuća eura, sufinanciraju i jedinice lokalne samouprave, a isti je prijavljen i na javni poziv Ministarstva turizma i sporta.

-Drago nam je da je danas završen 1. ciklus Škole plivanja. Posebno smo ponosni što je odaziv bio uistinu velik i što smo imali podršku roditelja i škola.-izjavila je Sunčica Bajić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport.

Vezane vijesti

Muzej bećarca prošetao ulicama Zagreba: “Na ovaj način naš Muzej raste i otvara mu se jedna nova dimenzija”

Pročitaj više

Završena Škola plivanja: „Imamo 26 novih plivača s pleterničkog područja“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content