Povratak
Otvoren poziv za subvenciju udžbenika

Otvoren poziv za subvenciju udžbenika

Nakon najave gradonačelnice Grada Pleternice, Antonije Jozić koju je istaknula prošle godine danas je objavljen natječaj za sufinanciranje udžbenika osnovnoškolcima sa pleterničkog područja.

– Prošle godine sam na Gradskom vijeću najavila kako ćemo za ovu godinu sufinancirati udžbenike. Drago mi je da danas mogu najaviti kako objavljujemo natječaj kao što smo i obećali. Ovo je prvi put u povijesti Pleternice da grad subvencionira kupnju udžbenika za učenike od 1. do 8. razreda. Pravo na subvenciju od 30 % imaju svi učenici s područja grada Pleternice. Na ovaj potez smo se odlučili jer smo ohrabreni situacijom koja se događa u našem gradskom proračunu. Važno je naglasiti da mi subvenciramo 30% od cijene kompleta novih udžbenika, što je otprilike cijena novih radnih bilježnica koje svaki roditelj ionako mora kupiti. Kako bi smo olakšali roditeljima prijavu, dokumentaciju koju roditelji trebaju predati da bi ostvarili pravo na subvenciju smo sveli na minimum- istaknula je gradonačelnica Jozić.

Zahtjev se može predati već danas i sve do 30. rujna 2017. godine. Kako bi pojednostavili proceduru, zahtjev možete predati na www.subvencije.pleternica.hr roditelji će moći i online predati svoje zahtjeve, a subvenciju će moći očekivati u najkraćem mogućem roku. Naravno zahtjevi, koji se nalaze na stranici sa službenim objavamase mogu predati i osobnim putem na adresu Grada Pleternice.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content