Povratak
Koordinacijskim sastankom započeo ITU mehanizam: “Sinergijom gradova i općina rješavamo jedinstvene projekte”

Koordinacijskim sastankom započeo ITU mehanizam: “Sinergijom gradova i općina rješavamo jedinstvene projekte”

Suradnja je osnova napretka i mi smo sretni jer imamo priliku za zajednički rad u nečem novom kao što je ITU mehanizam. Ne smijemo stvarati granice nego ih premostiti kako bi zajedničkim snagama razvijali naše krajeve - istaknula je Šarić.

Požega je kao nositelj ITU (Integrirano teritorijalno ulaganje) bila domaćin prvog sastanka na kojem je konstituirano Koordinacijsko vijeće koje čine čelnici grada Požege i Pleternice te općina Kaptol, Velika, Brestovac i Jakšić.

ITU mehanizam je poseban paket financijskih sredstava osiguran u prvom redu za sjedište županije, odnosno za Grad Požegu, ali zbog zajedničkog interesa infrastrukturnih projekata pridruženi članovi koji će participirati u dijelu ITU mehanizma su i jedinice lokalne samouprave koje graniče s Požegom.

Sastanku je nazočila i pleternička gradonačelnica Marija Šarić koja je istaknula kako Požega kao sjedište županije zasigurno ima i najveće potrebe, ali svakako i zajedničke potrebe sa Pleternicom.

– Suradnja je osnova napretka i mi smo sretni jer imamo priliku za zajednički rad u nečem novom kao što je ITU mehanizam. Požegu i Pleternicu spajaju iste ceste, zajednički sustav vodoopskrbe, pa evo i u projekt Aglomeracije Pleternica su uključena naselja iz Požege i Jakšića. Ne smijemo stvarati granice nego ih premostiti kako bi zajedničkim snagama razvijali naše krajeve – istaknula je Šarić.

Požeško-slavonska županica je pozdravila odluku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU o dodjeli ITU mehanizma Požegi.
– Čestitam svima koji su prepoznali važnost oformljavanja ITU mehanizma jer su to sredstva koja su namijenjena samo za Požegu i susjedne jedinice lokalne samouprave. Naravno, najveći dio pripada Požegi jer je nositelj i sjedište županije, ali svakako upravo zbog ovoga što je gradonačelnica Šarić rekla treba gledati u širem kontekstu zajedničkog interesa – rekla je Jozić te dodala kako je ovaj sastanak prilika da se prezentira zajednički rad svih na dobrobit stanovnika županije.

Vezane vijesti

Položeni vijenci povodom VRO Bljesak

Pročitaj više

VolonTIrajmo, kreirAJMO! na Biciklijadi u Zarilcu: Povezivanje zajednice kroz volontiranje

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content