Povratak
Muzej bećarca prošetao ulicama Zagreba: “Na ovaj način naš Muzej raste i otvara mu se jedna nova dimenzija”

Muzej bećarca prošetao ulicama Zagreba: “Na ovaj način naš Muzej raste i otvara mu se jedna nova dimenzija”

-Ponosni smo jer je naš Muzej prošetao ulicama Zagreba i došao u centralno mjesto, ali isto tako jer smo dobili priliku biti partneri MSF-a. Za nas je to jedan dodatni iskorak jer za Muzej je nužno da proširi svoje granice i da  priča o baštini koja živi ide van.-Šarić

Kako bi predstavili Muzej bećarca i ono najbolje od Slavonije, Pleterničani su protekle subote okupirali Cvjetni trg u Zagrebu i ispunili ga pjesmom, plesom i smijehom. Rijetko tko se nije zaustavio da barem na minutu uživa u slavonskoj pjesmi, a nitko nije ostao uskraćen ni za slavonske specijalitete.  

Međunarodna smotra folklora u Zagrebu prepoznala je značaj i vrijednost Muzeja i učinila ga dijelom ove velike priče.   

-Ponosni smo jer je naš Muzej prošetao ulicama Zagreba i došao u centralno mjesto, ali isto tako jer smo dobili priliku biti partneri MSF-a. Za nas je to jedan dodatni iskorak jer za Muzej je nužno da proširi svoje granice i da  priča o baštini koja živi ide van. Na ovaj način naš Muzej raste i otvara mu se jedna nova dimenzija i neke nove mogućnosti.-izjavila je Šarić. 

Muzej se u jutarnjim satima predstavio Zagrebu u svoj svojoj raskoši pjesme i plesa uz nastupe KUD-a Orljava i tamburaškog sastava Satir. 

-Okupili smo se danas ovdje kako bi promovirali Muzej, poveli smo naš KUD Orljava, dašak Muzeja i dašak Slavonije da pokažemo ono najbolje što imamo. Jedna prekrasna priča je iza nas jer živimo naš Muzej i promoviramo ga u najboljem svjetlu.-izjavila je Jasna Hoffmann, ravnateljica Javne ustanove Pleternica. 

Istog dana, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića održana je i promocija “Knjige bećaraca” – zbirke deseteračkih napjeva čiji su autori svi posjetitelji Muzeja bećarca koji su nas posjetili u prvoj godini rada  i zapisali nam svoje bećarce. 

Urednik knjige Mario Katić kazao je kako je knjiga nastala iz svih zapisanih bećaraca u knjizi dojmova gdje su posjetitelji zapisivali svoje bećarce. 

-Najslađi i najljepši bećarci su oni koje su stvorili djeca. Bilo je jako puno dječjih izleta i dječjih posjeta Muzeju bećarca kada su oni dali svoj doprinos stvarajući bećarce kako znaju i umiju.-izjavio je Katić. 

Gradonačelnica Šarić najavila je kako će Muzej bećarca ostati partner MSF-a te da će ovo postati jedna lijepa tradicija. 

-Ovo je prilika da Muzej bećarca izađe izvan svojih okvira i da privuče brojne posjetitelje, a Zagreb je zanimljiva ciljana skupina, ne samo za Pleternicu nego i za cijelu Slavoniju te se nadam da ćemo u idućim godinama samo ići stepenicu više.-izjavila je Šarić. 

Vezane vijesti

Muzej bećarca prošetao ulicama Zagreba: “Na ovaj način naš Muzej raste i otvara mu se jedna nova dimenzija”

Pročitaj više

Završena Škola plivanja: „Imamo 26 novih plivača s pleterničkog područja“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content