Povratak
Muzej bećarca ugostio Karla Resslera: „Vjerujem kako je možda to teško i zamisliti, no Muzej bećarca je česta tema konferencija ne samo u Hrvatskoj nego i u Bruxellesu“

Muzej bećarca ugostio Karla Resslera: „Vjerujem kako je možda to teško i zamisliti, no Muzej bećarca je česta tema konferencija ne samo u Hrvatskoj nego i u Bruxellesu“

-Ovaj Muzej na najbolji mogući način predstavlja primjer ponosa na našu tradiciju i naše korijene koji trebaju biti jasno prikazani uz pomoć europskih fondova koji pomažu da se Požeško-slavonska županija i dalje razvija.- Ressler.

Muzej bećarca zasigurno je jedan od najuspješnijih europskih projekata na području Lijepe naše. Podršku njegovoj izgradnji dao je i Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu, pokazavši ju i svojim prisustvom na njegovom otvorenju prošle godine.

Nekoliko mjeseci nakon 1. rođendana, zastupnik Ressler je pri posjetu Požeško-slavonskoj županiji, ponovno posjetio i Muzej kako bi vidio ostvarene rezultate, ali i bio upoznat s planovima za naredno razdoblje.

-Vjerujem kako je možda to teško i zamisliti, no Muzej bećarca je česta tema konferencija ne samo u Hrvatskoj nego i u Bruxellesu. Odličan je to primjer prakse, ali i ideje kako se od nečega što godinama obitava u prostoru može napraviti fantastična turistička točka koja ne samo da obogaćuje turističku ponudu nego ima važnu funkciju čuvanja baštine.-naglasio je Ressler.

Gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić i ravnateljica Javne ustanove Pleternica Jasna Hoffmann nedavno su i osobno u Bruxellesu prezentirale Muzej bećarca  na konferenciji na temu razvoja kontinentalnog/ruralnog turizma u organizaciji Ureda zastupnika Karla Resslera.

– Još jednom zahvaljujem zastupniku u Europskom parlamentu, Karlu Ressleru na prilici da sudjelujemo i prezentiramo Pleternicu na konferenciji u Bruxellesu, ali i na svom trudu u promociji dobrih projekata financiranih od strane EU što Muzej bećarca sigurno je.-izjavila je Šarić.

U posjeti Požeško-slavonskoj županiji, zastupnik Ressler je osim Pleternice posjetio i gradove Lipik i Pakrac koji također svojim projektima pišu jednu lijepu turističku priču Požeško-slavonske županije.

-Želimo pokazati i dokazati da Požeško-slavonska županija ima potencijal u razvoju kontinentalnog i održivog turizma stoga smo izuzetno zahvalni zastupniku Ressleru na svakoj ruci podrške koja je došla iz europskog parlamenta.-izjavila je županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

-Ovaj Muzej na najbolji mogući način predstavlja primjer ponosa na našu tradiciju i naše korijene koji trebaju biti jasno prikazani uz pomoć europskih fondova koji pomažu da se Požeško-slavonska županija i dalje razvija.-zaključio je Ressler.

Vezane vijesti

Međunarodni konjički turnir: „Pleternica u top 3 međunarodna zaprežna turnira u svijetu i najveći konjički turnir u Hrvatskoj“

Pročitaj više

Gradsko vatrogasno natjecanje mladeži i članova: „Siguran sam kako će ova djeca sljedećih godina preuzeti odgovornost vatrogastva u Pleternici“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content