Povratak
Šarić: “Želimo osigurati da svako dijete ima mjesto u vrtiću i nastavljamo s planom proširenja područnih vrtića”

Šarić: “Želimo osigurati da svako dijete ima mjesto u vrtiću i nastavljamo s planom proširenja područnih vrtića”

- Prilike i sredstva imamo za izgradnju i ovakvim načinom želimo osigurati da svako dijete s našeg područja ima mogućnosti pohađati vrtić i biti dijelom vrtićkog obrazovanja. Upravo iz tog razloga mi s izgradnjom ovakvih, područnih vrtića, nećemo stati niti nakon dovršetka ovoga u Kuzmici nego nastavljamo dalje. Projekti su u fazi pripreme i čekamo nove natječaje i nova sredstva - istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

– Vrijeme nam ne ide previše na ruku za izvođenje radova, no vjerujem kako ćemo s odmakom proljeća doći i do povoljnijih dana te će tada i radovi na izvođenju ove zgrade biti ubrzani – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice prilikom obilaska gradilišta u Kuzmici gdje se odvijaju radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića.

Dječji vrtić u Kuzmici sastavni je dio Dječjeg vrtića „Tratinčica” Pleternica, a vrijednost projekta, kojemu je nositelj Grad Pleternica, je 9 milijuna kuna, odnosno nešto manje od 1,2 milijuna eura. Sredstva su bespovratno osigurana iz Europske unije, u okviru Mjere 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.”

– Prilike i sredstva imamo za izgradnju i ovakvim načinom želimo osigurati da svako dijete s našeg područja ima mogućnosti pohađati vrtić i biti dijelom vrtićkog obrazovanja. Upravo iz tog razloga mi s izgradnjom ovakvih, područnih vrtića, nećemo stati niti nakon dovršetka ovoga u Kuzmici nego nastavljamo dalje. Projekti su u fazi pripreme i čekamo nove natječaje i nova sredstva – istaknula je Šarić.

Upisi u vrtić za pedagošku godinu 2023.-2024. su otvoreni do 19. svibnja 2023. godine, a sve detalje možete pronaći na stranicama tratincica.pleternica.hr

Vezane vijesti

Turnir Matica umirovljenika u pikadu: “Želim vam puno sreće u natjecanju, ali još više ovakvog druženja i zajedništva.”

Pročitaj više

11. rođendan PLINK-a: „Poduzetništvo nam je ključ, radna mjesta su glavna, a onda dolazi sve ostalo.“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content