Povratak
Uređenje korita potoka u Frkljevcima:“ Sve to dovodi do sigurnosti naših sugrađana“

Uređenje korita potoka u Frkljevcima:“ Sve to dovodi do sigurnosti naših sugrađana“

-Posebno želim pohvaliti suradnju s Hrvatskim vodama, s gospodinom Stojkovićem, voditeljem ispostave jer imamo zaista kvalitetnog partnera s kojim svake godine dogovaramo određene radove.-izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Radovi na uređenju korita potoka u naselju Frkljevci u punom su jeku. Od zadnje poplave prošlo je nešto više od godinu dana, a nakon završetka ovih radova to će biti i zadnja poplava koje će se stanovnici Frkljevaca i Kadanovaca prisjećati.

Grad Pleternica je u stalnoj komunikaciji s mjesnim odborima koji javljaju potrebe njihovih naseljima nakon čega Grad s nadležnim tijelima radi plan otklanjanja problema koji dovode do katastrofa.

Ovaj projekt vrijedan 17 tisuća eura u realizaciji je zahvaljujući Hrvatskim vodama čiji je predstavnik Dimitrije Stojković, voditelj vodnogospodarske ispostave za mali sliv „Orljava-Londža“, obišao radove zajedno s Marijom Šarić, gradonačelnicom Pleternice.

-Ulaganje je  kontinuirano, ono nije prvo takvo uređenje kanala u naselju, odradili smo odradili i dvije retencije, jednu kod groblja jednu kod igrališta koje značajno pomažu u slučaju velikih kiša i da će ovaj novi profil kanala koji se sad radi dodatno osigurati protočnost velike količine vode koja dolazi sa prostora iznad sela. Radimo sanaciju na način da uredimo i produbimo korito i štitimo ga sa betonskom oblogom u dužini od 150 metara.-izjavio je Stojković.

Nakon izrade ove obloge, radovi će se pomaknuti uzvodno gdje će se također obložiti jedan dio korita dužine 50 metara.

-Svjedoci smo velikih klimatskih promjena i svjesni smo da moramo raditi na prevenciji katastrofa uzrokovanih tim promjenama, a koje utječu na kvalitetu života naših sugrađana. Sami možemo malo, ali u partnerstvu s nadležnim tijelima, danas s Hrvatskim vodama, možemo jako puno toga napraviti. – izjavila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Osim radova u Frkljevcima, ispostava Hrvatskih voda trenutno radi uređenje korita Orljave u naselju Vesela zbog velikih problema s erozijom

-Posebno želim pohvaliti suradnju s Hrvatskim vodama, s gospodinom Stojkovićem, voditeljem ispostave jer imamo zaista kvalitetnog partnera s kojim svake godine dogovaramo određene radove. Nakon što su odrađene dvije retencije, danas uređujemo korito kanala, a sve to dovodi do sigurnosti  naših sugrađana i povećanja kvalitete njihovih života.-zaključila  je Šarić.

Vezane vijesti

Susret biskupa Ive sa županicom, gradonačelnicima i načelnicima s područja Požeško-slavonske županije

Pročitaj više

Uređenje korita potoka u Frkljevcima:“ Sve to dovodi do sigurnosti naših sugrađana“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content