Vijesti

Tax free grad

Uz ovu novu odluku o ukidanju prireza kroz proračun se osigurava oko 1,5 milijuna kuna potpora gospodarstvu za ulaganja i nova radna mjesta, grad se odriče i komunalnog doprinosa na izgradnju novih poslovnih hala, a daje i besplatne priključke na elektroenergetsku mrežu, vodoopskrbu i odvodnju.

Pročitaj više

Trg bećarca u Orisu – Jergović: “Ti naši mali gradovi u pravilu izgledaju bolje od velikih, tradicionalno utemeljenih, stolnih naših gradova”

"Ti naši mali, nedovršeni i pomalo kljasti kontinentalni gradovi, ti vječni bastardi divljeg života i pripitomljene arhitekture, u pravilu izgledaju bolje od velikih, tradicionalno utemeljenih, stolnih naših gradova. Dok su preko njih prejahala carstva i slamale se velike političke, urbanističke i arhitektonske ambicije, dok su svi oni živi spomenici tragičnoga povijesnog, kulturnog i nacionalnog diskontinuiteta naroda i društvene  zajednice na ovim prostorima, mali su, novonastali gradovi uglavnom slobodni od viška povijesti i političke ambicije."

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content